Kezifek nélkül emelkedon?
Kis benzines, azt úgy lehet hogy nem Engedem fogaspontig teljesen, és azt a pár centit a kuplungon akkor engedem amikor már nyomom a gázt?
Egyszerűen ha a fogaspontig engedem, és amíg aterba labam a gázra lefullad a terhelestol.. ezért gondoltam hogy nem Engedem odaig egyből
"azt úgy lehet hogy nem Engedem fogaspontig teljesen, és azt a pár centit a kuplungon akkor engedem amikor már nyomom a gázt?"
Lehet, csak vissza fogsz gurulni valamennyit.
Használd a kéziféket, azért van.
Évekig vezettem mire elkezdtem ezt a kézifék nélküli elindulást. Sok értelme nincs, kicsivel kényelmesebb, gyorsabb. Kisebb emelkedőn lehet csak kivitelezni, ott nem fogsz lefulladni. A trükk, hogy megszokottnál nagyobb gázt adsz.
Ha fél méternél jobban hátragurulsz, veszélyezteted a közlekedőket! Mondjuk én már 20 centi után ledudálnálak...
Én egy 1.6 benzinnel szinte soha nem használom a kéziféket a lejtőn való elinduláskor. Ha tudod, hogy hol a kuplung fogáspontja ott kell neki egy nagyobb gázt adni és erőlködés vagy hátra gurulás nélkül lehet kivitelezni.
Igaz nekem is kellett hozzá pár év és pár tízezer kilométer de már nem is tűnik fel.
Leginkább azért hasznos, mert nem zökkent ki. Van egy hely ahova elég gyakran járok. Ott egy stop táblás kereszteződésből kellene, emelkedőn rákanyarodni egy útra. Ami elég nehezen belátható, forgalmas és nem szokták betartani a sebességkorlátot. Ott ha szabad utat látsz akkor viszonylag gyorsan kell kivitelezni a manővert, ilyenkor kifejezetten jól jön.
Viszont télen, havas- jeges úton nem szerencsés. Főleg hátsókerekes autónál.
Én nem értem miért kellene azt a kéziféket kihagyni és nem használni.
Azt azért tették minden autóba bele hogy ilyen esetekben gond nélkül tudjuk használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!