A kezifeknek mekkora emelkedon kell tudnia megfogni az autót?
Azért az első válaszoló állítása nem minden típusra igaz. Egy tárcsafékbe épített dobfék rendszer (pl. Merci) nem minden esetben képes megfogna a kereket blokkolásig. Ilyenkor a gyártó által megadott adatok az érvényesek és ezt fogadják el a műszaki vizsgán is.
Az biztos, hogy egy tárcsafékes tréleres Sprintert, még enyhe emelkedőn sem lehet megtartani kézifékkel.
"Jah, a merci tárcsafékbe épített dobfékei ebből a szempontból nem a legjobbak :)"
Azért a Land Rover kardánfék megoldása sem piskóta :) Szerintem nem sokan láttak még hasonlót élőben.
Na azt nem ismerem...
a merci féle tárcsadobféknek az előnye, hogy rohadt könnyű szerelni.
Hááát.. Nem tudom mi a könnyű abban, hogy le kell venni a féktuskót, féktárcsát és a féltengely agy részétől alig lehet hozzáférni a Verhovina méretű fékpofákhoz. Ráadásul összeszerelés után a kerékcsavar furatán keresztül kell beállítani a fékpofák távolságát.
Én nem szeretem javítani és szerintem mint kézifék sz@rt sem ér az egész, a lábbal taposós megoldással együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!