Emelkedon hogyan indultok el kezifek nélkül?
Megfelelö kuplungkezeléssel.
38 éve vezetek, ez idö alatt maximum 3-4 alkalom volt, amikor kézifékkel indultam, pedig hegyvidéken élek (nem MO-on)!
1-be teszem bekapcsolom a mulatóst padló kuplunk fel aztán gyá.
Amúgy meg, tartom a féken a lábam, bal lábamat kuplungra helyezem , benyomom kapcsolok sebességet a kuplungot addig emelem amíg nem érzem, hogy pont fog majd gyorsan a fékről a gázpedálra helyezem a tappancsom.
Hát, elég gáz, de én nem tudok kézifékes elindulást, ugyanis nem tanított ilyet nekem az oktató.
Úgy szoktam, hogy elkezdem engedni a kuplungot, a fékről átrakom a lábamat a gázra, megpróbálok egy kicsit adni csak, de ebből kb. mindig vrrrrrrrm lesz és szépen nagymamásan elindulok. Hát van még mit csiszolnom rajta, de nem fulladok le, az a lényeg 🤣
" Ha mondjuk megvan a fogaspont, az már megtartja az autót vagy sietni kell a gazralepessel?"
Én ezt nem értem hogy miért nem érzed azt hogy hogyan kell kezelni ezeket.
De a kéziféket azért találták ki hogy használja az ember ilyen helyzetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!