Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan induljak el emelkedon...

Hogyan induljak el emelkedon kezifek nelkul?

Figyelt kérdés
Az elmult napokban volt a forgalmi vizsgam ami sikertelen lett, az egeszben az a legfajobb, hogy mar majdnem vissza ertunk(gyakorlatilag 5 perc volt vissza➡️foleg egyenes szakaszok meg egy korforgalom)minden feladatot elsore sikerult megcsinalnom, de ez a zebras jelenet egesz este kisertett..a lenyeg h a gyalogosnak mar reg piros volt a lampa, de meg csak az ut kozepen baktatott(kovet no jarokerettel)persze mivel nekem mar zold volt a lampa elorebb gurultam h aki egyenesen megy az elferjen mellettem..igen am de azt nem vettem eszre h egy kis emelkedo elott allok(mivel eddig barmikor mikor mentunk arra ugye lenduletbol mentunk)es persze legulladtunk..probalkoztam ujra, de akkor mar olyan ideges voltam mivel mogottem hatalmas sor allt h megint elrontottam..ekkor a vizsgabiztos szolt az oktatomnak h vegye at o..eletem legrosszabb perceit eltem at mig vissza ertunk, mert nyilvan nem kezdhetek el a szemuk lattara bombolni, vegen meg azt mondjak h ilyen erzekeny lanynak nem valo a jogositvany..persze mikor mar csak az oktaoval voltak kitortek belolem az erzesek es kicsit sem nyugtatott meg h am ugyes voltam es h majdnem vegig mentem..jo jo igaz h ha ezt itt nem tudtam megfeleloen lereagalni, akkor mi lesz ha egyedul leszek, bar akkor egyszeruen csak behuzom a kezifeket es ugy megy...de mecsegemre szolgal h sosem gyakoroltuk ugy igazan az emelkedon valo elimdulast+barmikor mikor lefulladtam egy ilyen helyzetben atvette tolem es mentunk is tovabb..egyedul apukammal probalgattuk parszor, bar a mi kocsinknal jobban erzem a kuplungjat vagy nemtudom, de a lenyeg h konnyebb vele, csak o ugye azt mondta h a feken tartom a labam es picit engem a kuplungot es akkor egybol a gaz..es ez az oktatom szerint tok jo megoldas azoknak akik mar 30eve vezetnek, de h en csak addig tarsam rajta a labam a feken mig 1esbe nem kapcsolom es utana kuplung gaz..de igy en mindig hatra gurulok...mit csinalok rosszul?!
2018. jún. 27. 10:33
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Miért akarsz kézifék nélkül indulni az emelkedőn? Még lehet csinálni, de jóval nehezebb, nem kezdőnek való.
2018. jún. 27. 10:44
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
mit csinálsz rosszul? először is szar a helyesírásod, másodszor ékezettel írj, ha már kérdezel.
2018. jún. 27. 10:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Kezdőként a kuplungotnfogod leegetni csak
2018. jún. 27. 10:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez kövsögség volt, lefulladás hiba pont max de nem bukó, gondolom várta volna a deákot. Am nekem az oktatóm nem is mutatta a kézifékes elindulást (talán egyszer megemlítette), hanem a lábfékes módszert gyakoroltuk. Az úgy van h áll a féken, 1-esbe vagy, kuplung kinyomva. Óvatosan elkezded engedni a kuplungot (állsz a féken még mindig) és amikor érzed h elkezdene indulni az autó (ezt érzed, megváltozik a kocsi "remegése" vagy hogy mondjam), itt elengedheted a féket teljesen (ekkor a kuplung pont megfogja az autót, nem gurulsz hátra), és elkezdesz gázt adni, miközben a kuplungot továbbengeded.
2018. jún. 27. 10:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Jól teszi, tanuljon is meg elindulni kézifék nélkül. Mindenkitől elvenném a jogosítványt aki nem tud úgy elindulni, hogy nem gurul vissza semennyit és a kézifékkel szerencsétlenkedik. Kéziféket maximum a hegyekben indokolt használni, sehol máshol...

Amúgy rettentően egyszerű és maga a technika máshol is jól jön: Érezni kell hol fog a kuplung. Ha megtalálod a fogáspontot ott se nem fullad le az autó se nem indul még el. Ott adsz gázt annyit amennyi kell és onnan engeded tovább a kuplungot. Egyszerű mint a faék, csak gyakorlás kérdése. Menjetek ki apukáddal először egy kis lejtőre, gyakoroljátok, hogy csak kuplunggal megtartod a kocsit majd elindulsz. Majd ugyan ezt nagyobb dombon.

És nem, ne izgulj, ettől nem lesz baja a kuplungnak. Attól lesz ha stresszelsz és 4000-es fordulaton bőgetve a motort akarsz elindulni dombnak fel.

2018. jún. 27. 10:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Irigylem, hogy ezek voltad eleted legrosszabb percei. Dizel autoval kis lejton konnyu elinduli: beteszed egyesbe es lassan felengeded a kuplungot. Benzinessel ugyanez joval nehezebb.

Azt nem ertem miert nem huztad be a kezifeket, alapvetoen ez megis egy jo megoldasnak tunik.

2018. jún. 27. 11:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Vizsgán kézifékkel kell elindulni emelkedőn, mivel vezetéstechnikailag azt tanultad / kellett hogy tanuld, azt kell bemutatni hogy megy.

Kint a valóságban egyébként el lehet indulni benzinessel is kis emelkedőn kézifék nélkül minden gond nélkül, természetesen, és ha egy métert hátragurulsz se gond, csak akkor ha vannak mögötted. Erre való a kézifék.

Egyébként próbálgatni kell, de elég egyszer ráérezni. Én is utáltam anno mikor vezetni tanultam az emelkedőn való elindulást, de belejöttem.

2018. jún. 27. 12:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Meg lehet csinálni, de kell hozzá a rutin. Szóval állsz az emelkedőn, jobb lábbal nyomod a féket. Kuplung be, teszed egyesbe. Majd lassan, gáz nélkül kezded felengedni a kuplungot. Ha érzed hogy kezd fogni akkor gyorsan átteszed a jobb lábad a gázra és adod a gázt meg engeded nagyon lassan a kuplungot. Ha jól csinálod akkor szinte alig gurul hátra az autó. De ehhez tényleg elég lazának kell lenned. Stresszes helyzetben bénázni fogsz, mert még nincs annyi magabiztosságod, hogy ki merd zárni a fejedből a külvilágot.
2018. jún. 27. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!