Az autóskamera felvétele ér valamit jogi szempontból, ha baj történik és bizonyítékként használnám?
Venni akarok egy ilyen menetrögzítőt, de ha semmit nem ér, hanem csak youtube-os kommentháborút lehet produkálni vele, az nekem felesleges és akkor nem veszem meg: [link]
Kérdés, hogy egy büntetőfékezésnél vagy vitatott esetnél van értelme a felvett bizonyítéknak vagy a rendőrség sza**i fog rá? Nővérem szerint lesz**ják a felvételeket és felesleges pénzkidobás. Mi a tapasztalatotok és mit javasolnátok nekem?
A nővéred rosszul gondolja.
Elég sok esetben figyelembe veszik.
Mivel kimondottan a menetrögzítő kamerákra nincsen szabályozás itthon, így az általános szabályokat kell alapúl venni.
Adatvédelmi szempontból magáncélra rögzítheted és felhasználhatod. Illetve a hatóság részére átadhatod a felvételeket.
Elvileg biztosítónak történő kiadás már lehet problémásabb adatvédelmi szempontból, hoszen az nem hatóság. De gyakorlatban nem szokott probléma lenni ebből. Viszont mivel a legtöbb esetben nem a biztosító dönt, így 99% lényegtelen is. A rendőrnek oda adhatod. Bíróságon felhasználhatod (azt a bíró dönti el nyílván hogy figyelembe veszi-e).
Annyi hogy elvileg netre nem teheted ki olyan formában hogy a videó szereplői egyértelműen beazonosíthatóak legyenek. Ez ugye akkor lehet problémás ha egy cserbenhagyás után pont a beazonosítás lenne a cél. Viszont azt látjuk hogy a bírósági gyakorlat ezekben az esetekben túlnyomó részt korlátozza a felvételen szereplő egyén személyhez fűződő jogait társadalomvédelmi szempontból és a sértett méltányolható és jogos érdeke érvényre jutása érdekében.
Plusz aki cserben hagy az nem jogász lesz, és a tapasztalat azt mutatja hogy bizony nem fogja perre vinni hogy miért tetted ki facebookra ahogy épp cserben hagyott. Így nem aggódnák ezen.
Jók a Xiaomi kamerák, nekem egy régebbi Yi van.
A hátsót külön extraként kell megvenned, ott van alatta.
Szerintem is elég egy olcsóbb, ami tud 1080p 60fps-t.
SD kártyát is kell venne pluszban hozzá. Abból olyat, ami 10-es besorolású, gyorsan tud írni. SanDisk jó ár/érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!