Mit tegyek akkor, ha már bőven átléptem a sebességkorlátot, de még mindig olyan közel jön mögöttem valaki, hogy a motorháztetőt sem látom?
70-es tábla. Én megyek mendegélek 68-al. Mert páros számra lehet beállítani a tempomatot. Megjelenik mögöttem egy ki kék seat. Olyan közel jött basszus, hogy nemhogy a fényszóróit nem láttam a renault meganeból, hanem a motorháztetőt se. Hát basszus, ilyen nincs.
Nagyon keskeny a sáv, és dupla záróvonal van. Szemben dupla sáv. Egy gyorsítósáv jelenik meg jobbról, utána azonnal egy újabb 70-es tábla, az újonnan becsatlakozóknak. NEM FOGOK gyorsabban menni, annyit megengedtem magamnak, hogy 75-re felgyorsítok, max ha megbüntetnek egy tízes belefér.
De semmi. Párszor már kivert a víz, azt hittem belémjön amikor hirtelen megindult közelebb.
Ő kivág elém a záróvonalon és mit csinál? Még rámhúzza a kormányt. Hát baz+ én akkor gyorsan visszapillantó és beletapostam a fékbe.
Ő szinte azonnal eltűnt, a következő kanyarban már nem is láttam. Visszaálltam 68-ra.
18 vagyok fiú, 6 hónapja van meg a jogsim. (amúgy faterom kocsija a renault) Hát a szívem megállt. Ilyen nincs. 70-es táblánál 75 is levillog, és rámhúzza a kormányt. Na szép.
Miért nem legális a büntetőfékezés? igazán meg lehetett volna azt csinálni, hogy én elkezdek lassítani, aztán rájön, hogy nem, hogy gyorsabban nem fog tudni menni, még lassítják is.
Ilyen helyzetekben mindig az kapja a csekket akit tolnak hátulról.
#11: Nagyon naiv vagy. Aki ilyet csinál annak a T betű csak olaj lesz a tűzre.
#12: Nem kéne hülyeségeket terjeszteni. +15 km/h a közig bírság határa, de alatta is kaphatsz szabálysértésit, ha megállítanak.
#16:
100-ig van +15, 100 felett +20. Nézz utána prolikám.
Csak hogy tisztázzuk. Magyar utakra nem való a T betű. A T betű ingerli a sofőröket (itthon főleg) és próbálnak minél közelebb minél gyorsabban megelőzni, letúrni, hogy éreztessék, "kisk*csög, itt én vagyok a tapasztaltabb"
50-es táblánál 54-nél anyám kapott már egy tízezres csekket, amit traffipax mért.
11: Ugye nem gondoltad komolyan? Rakjam ki a T betűt, mert mertem annyival menni, mint ami a sebességkorlát?
Kérdező, azért elég ellenségesen állsz a témához. Ne legyen belőled is amolyan önkéntes rendőr/népnevelő, mint sokakból! Azok se különbek, mint a notórius szabályszegők.
Traffihoz annyit, hogy én még soha nem kaptam utólag csekket sebességhatár+10-nél. Após viszont kapott már helyszínit 50 helyett 56-nál. Szóval ha kiszednek, akkor bukta, de csak akkor.
A T betű azért lehet jó, mert az +1 ösztönző tényező ahhoz, hogy mielőbb megelőzzenek. Az átlag sofőr egyébként nem köcsög a T betűsökkel, csak azok, akik amúgy is tahó parasztok az utakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!