Csak én nem látok esőben este vezetni ?
Alig mertem jönni haza, jöttek szemből, esett meg este is volt. Jöttem vagy 80-al busz is letolt, mondom mi a fene, én vagyok vak vagy a busz jött gyorsan. Refi csak-csak ért valamit , de mindig jöttek szemből így egy egy pillanatra kapcsoltam fel, higy legalább memorizáljam pár másodpercre az utat.
Szemüveges vagyok. Eddig ilyen baj csak az volt, hogy a pofámba világítanak, de akkor addig jobbra néztem jön e valami kecske.
Más is így van vagy adjam vissza a jogsim?
Másnak is korlátozzák a látását az ilyen körülmények.
Mindenki tapasztalja, hogy a vizes aszfalt „nyeli a fényt.” (Fizikailag kevesebb fény verődik vissza.) Az eső is képez valamelyes függönyt, polarizálja is fényt. És ugye, a sötétség, a szélvédő vizesedése stb.
Másoknak sem jobbak a körülmények, csak midig vannak a viccbeli vak lóra emlékeztető „nem vak ez, csak bátor” viselkedésű vezetők.
Az viszont valóban ellentmondásos, hogy a belső világítás javította a látásod; ennek fiziológiailag fordítva kéne lennie. Lehet, hogy pszichésen hatott, biztonságosabbnak érezted azt, hogy nem sötétben vagy, de a környezeti látásodon valójában ez rontott.
Nem lehet, hogy belülről zsíros/olajos a szévédőd? Ez hasonlít arra, mint amikor párás, felnagyítja a szembe jövők fényszóróit. Próbáld lemosni háztartási üveg tisztítószerrel és gumival lehúzni.
Ami még segíthet, ha felveszel esti vezető szemüveget. Ezeknek sárga lencséje van. Nekem valamikor segített, máskor rosszabb volt vele. Ja, lehet ebből olyat is kapni, amit a napellenzőre rögzítesz, így szemüveggel is használhatod.
Uhh, de jó, hogy feltettem a kérdést érdekes dolgok ezek.
Új a szélvédőm, de fűthető és mióta megmutatták a szálakat azóta rossz vele menni ha picit is koszos az ablak, silk ablaktisztítóval ápolom másik autómba 2 hónapig jó, ebbe 1 hétig mármint a fűthetősbe.
A visszapillantót nem hajtom le magamtól, csak eszembe jut, hogy Apa mindig lehajtja és nekem ez egy reflex lett ha eszembe jut, érdekes mert csak az zavar ha bal oldaliba világít bele valaki, na azt egyből elektromosan elállítom vagy ha nem elektrónyos akkor kézzel behajtom a tükröt.
Itthon félek a sötétbe , de csak a házba mert volt nálunk betörő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!