Szeretsz este/éjjel vezetni?
Én nem igazán szeretek.Hogyha kell akkor vezetek ,de van pár dolog amit nem szeretek pl:
- közel jönnek mögém és nem látok semmit mert reflektorral jön a marha mögöttem.
-szembe sok béna nem veszi le a reflektort..
-jóval kisebb az általam érzékelhető terület mérete.
-sokan azt hiszik övék az út ilyenkor.
persze előnye is van:
-Belvárosban sokkal kisebb a forgalom
-Kevesebb a gyalogos
-Kevesebb dologra kell figyelni
-ilyenkor már a rendőrök is húzzák a lobőrt:)
-könnyebb megállapítani előzéskor a szembe jövő távolságát szerintem..
én szeretek éjjel vezetni, de inkább nyílt szakaszon...
erdős kanyargós részen nemannyira, mert nagy a vadveszély... :S
egyszer hajnali 4kor jövünk haza discobol, és két falu közötti útszakaszon féktávolságban kb. átszaladt 3 ló...
ellenkormányzás, nagy fék és nemlett baj, nah azóta még óvatosabb vagyok.
Ha nincs nagy forgalom és (ezért) tudom használni a reflektort, akkor igen. Amikor viszont jönnek (sokan) szemből és némelyik úgy elvakít, hogy alig látok, na azt nem szeretem. Vissza is szoktam venni a sebességből, mert akkor már nem látom annyira jól az utat és ez idegesít. Amit utálok még, az a kivilágítatlan kerékpáros vagy lovaskocsi, ami néha a semmiből is képes előbukkanni! Tehát alapból szeretek vezetni, de leginkább gyér forgalomban, egyenes útszakaszon, jó világítással. Ugyanakkor a legveszélyesebb is éjszaka, ha szemből jönnek, kanyarban vagyok, elvakít a szemből jövő lámpája (reflektoron hagyja vagy rossz a fényszóró magásság beállítása) és akkor hirtelen bukkan fel egy sötét, részegen cikázó biciklis az oldalamon. Na, ezt viszont utálom!
Viszont, nappal is van, ami rettentően tud idegesíteni: felkelő vagy lemenő nappal szemben vezetni. Nagyon idegesítő, zavaróan vakító. Sokszor a napszemüveg sem segít ez ellen. Akkor már inkább az éjszakai vezetés!
A legideálisabb idő szerintem vezetésre, amikor nappali világosság van, 10-20 fok, szélcsend és felhős idő van, vagy legalábbis nem süt a szembe a nap. Ha nagyon meleg van, az se jó, mert égeti a nap a kezemet és ez is idegesít! Erős oldalszéllel is vigyázni kell, nem is beszélve a ködről, vízátfolyásról, jeges utakról, ónos esőről stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!