Főútvonalon megy a villamos, a zöld autó és a kék autó.
A villamosnak elsőbbsége van az autókkal szemben.
A főútvonalon egyenesen haladónak elsőbbsége van a kanyarodóval szemben.
Őszintén szólva ezt én sem értem.
Főútvonalon halad a kérdéses zöld jármű, egyenesen irányváltoztatás nélkül halad át a kereszteződésen.
Mellette halad "valami", ami gondolom villamos lenne, és az jobbra kanyarodik.
A villamosnak sincs mindig elsőbbsége, a kanyarodó villamosnak elsőbbséget kell adnia a vele egy irányból érkező, de egyenesen haladó jármű részére.
Tehát nálam a zöld az első, a villamos a második, a kék a harmadik, a sárga a negyedik, utolsó a kormánykerékkel ábrázolt.
Én is zöldet pipáltam be, és a villamos volt a jó válasz. Aztán csak a zöld...
Ezért szorult magyarázatra mert így értelmetlen...
#6#
Van a szabály, már kaptunk is egy linket, ahol le is van rajzolva...
A miérten lehetne vitázni, nekem inkább az a kérdés, hogy egy ilyen forgalmi helyzetben a villamos vezetője látja-e a mellette haladó személyautót, és biztosan meg is adja az elsőbbséget.
Mert a személyautó szemszögéből ez a helyzet úgy néz ki, ha a villamos kanyarodik, elsőbbségem van, tehát mehetek, ha nem kanyarodik a villamos, nem keresztezzük egymás útját, tehát mehetek (együtt a villamossal).
Persze, azért a gyakorlatban lehet érzékelni, hogy lassít a villamos, meg fogja adni az elsőbbséget.
A kérdés az, hogy miért másodikként haladhat át a zöld autó? :-)
6-os vagyok.
Akkor az a megfejtés, hogy a feladat rossz, és a zöld megy először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!