Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tanulóvezető matricát érdemes...

Tanulóvezető matricát érdemes feltenni?

Figyelt kérdés

Rég szereztem jogsit és nem vezettem, de újra vettem órákat és vezetek.

Ebből kifolyólag néha azért ügyetlenebb vagyok. A gyerekem is a kocsiban fog ülni, igyekszem biztonságosan vezetni. Budapesten, ha ez számít.

Érdemes kitenni a T-t, vagy inkább ne?

Még van határozva, hová kell tenni a kocsin?

Matrica jobb, vagy mágneses lap?

2020. szept. 20. 14:22
A kérdező szavazást indított:
Igen, legalább felkészülnek a többiek egy esetleges bénázásra.
Nem, mert direktbe szivatni fognak.
36 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
61%
A férjem néhány éve szerzett jogsit, szintén Budapest. Az oktatója külön mondta ki neki, hogy ne tegye ki a matricát, mert direkt szívatni fogják. Vidéken nőttem fel, ott sokkal normálisabban állnak ehhez, de Budapesten szerintem csak magadnak teszel vele keresztbe.
2020. szept. 20. 14:29
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Én nem tenném ki. Ha már ki kell tenni valamit akkor inkább "Gyerek az autóban" matricát. De a többség azt is leszarja még akkor is ha a saját kocsiján van kint.
2020. szept. 20. 14:30
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
Igen, érdemes kitenni, meg előre-hátra egy-egy fedélzeti kamerát. 5 év alatt legyen csak egy koccanás, de százezreket spórolhatsz vele.
2020. szept. 20. 14:30
 4/14 anonim válasza:
90%
Hogyan fog stivatni a mögöttem jövő a Pesti forgalomban ha látja hogy kinn a T? Talán belém jön? Mert akkor nincs az a biztosító aki azt mondaná hogy az elöl haladó a hibás. Vagy villog? Vagy hogyan?
2020. szept. 20. 14:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Van 1-2 hülye aki csak azért is megelőz, ha ott a T betű, viszont a többség helyén kezeli. Én kitettem anno, most is kitenném.

Budapesten szoktam közlekedni, ha látom, hogy valakinek kint van, türelmesen állok hozzá.

2020. szept. 20. 14:43
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

A hülyék minden áron eléd akarnak majd kerülni, a normálisak amúgyis levágják, hogy kezdő vagy és türelmesebbek lesznek.

Szerintem ne rakd ki.

2020. szept. 20. 15:07
 7/14 anonim ***** válasza:
88%

Egyszerű a helyzet: kiteszed, és a saját tapasztalataid alapján eldöntöd, hogy marad, vagy leveszed...

Vannak érvek mellette, és ellene, sem szavazással, sem mások véleményével nem leszel igazán kisegítve.

Tedd ki nyugodtan, bármikor leveheted, ha úgy döntesz, mégsem kell.

Azzal számolj, hogy sok vezető nem szereti, ha T jelű autó megy előttük, és nem azért mert rossz indulatúak, ez megérne egy pszichológiai vizsgálatot, miért van így.

A hülyékről meg annyit, hogy ők a T jelzés nélkül is elébe vágnak a másiknak, vagy nem engedik be a sorba, náluk a T ezt a szokásukat csak erősíti, de nem ők vannak többségben.

2020. szept. 20. 15:45
 8/14 anonim ***** válasza:
75%
Én egész konkrétan betiltatnám a tanuló matricát, mert sokan megőrülnek tőle és balesetveszély szituációkba kezdenek, csakhogy minél hamarabb eltávolodjanak a felmatricázott autótól. Rosszabb, mintha egy zsigulival közlekedne valaki (akinek van, az tudja miről beszélek).
2020. szept. 20. 16:10
 9/14 anonim ***** válasza:
78%
Én anno nem tettem ki, de amikor előttem T-s autó megy, akkor tudom, hogy figyelmesebbnek kell lennem, lefulladhat a lámpánál. Legalább tudom, hogy cak rutintalan és nem a telefonját nyomkodja. A telefon nyomkodókat tényleg azonnal kerülöm.
2020. szept. 20. 22:42
 10/14 anonim ***** válasza:
77%

Ez hülyeség, hogy szívatni fognak. Max hamarabb megjön az ingerenciájuk, hogy meg akarnak előzni, az meg váljék egészségükre. Ellenben sokan több helyet fognak hagyni (ha a lehetőség engedi) parkolásnál, emelkedőn pirosnál nem fognak a seggedbe állni, nem kapnak azonnal (akkora) dührohamot, ha másodszor is lefulladsz indulás helyett a zöldnél és hasonlók.

#8 akkor elég sok mindent be lehetne tiltatni, pl a napfényt, mert néha a szemedbe süt kritikus szituációban, a dugót, mert egyeseket felidegesít, a telefont, mert az autópályán fészbúkozás közben hirtelen másik sávban találja magát a delikvens, a gyerekeket, mert a hátsó ülésen szirénázva elvonhatják a figyelmet, stb. Gondolom azokat is be kéne tiltani, akik pl kilencvenes limitnél kilencvennel mennek, vagy akár 85-el, mert szar az út, nem ismerik a környéket, stb és ezáltal gonosz és előre megfontolt módon előzésre KÉNYSZERÍTIK a mögöttük haladó pl tuner józskákat akik 120-al szeretnék átrepülni a buckákat.

2020. szept. 21. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!