Megbüntet a rendőr, ha nem működik a rendszámtábla világítás?
Nincs időd?
Hamarabb meg van mint kiírni ezt a kérdést.
Kizártnak tartom, hogy ezért megbüntessenek.
De amúgy tényleg pár perc a cseréje kb. bármelyik típusnál.
Ezt írja a KRESZ:
"A közlekedés biztonságát közvetlenül nem veszélyeztető műszaki hiba esetében a járművel - fokozott óvatossággal, lehetőleg kis forgalmú úton és időszakban - a legközelebbi olyan helyig szabad közlekedni, ahol a hiba elhárítható. Ha az ilyen műszaki hiba autópályán vagy autóúton következik be, arról a legközelebbi lehajtásra szolgáló úton, illetőleg útkereszteződésben le kell térni."
Tehát erre hivatkozhatsz, ha megállít a rendőr és szóvá teszi.
De erre kb. 0% az esély. Én évekig jártam úgy, hogy nem működött az egyik és soha senki nem szólt érte, még a műszakin is átment. :)
5. Figyelj csak, ezt irta.
" és már nincs időm megcsináltatni."
Biztosan nem fog megbüntetni érte, én 5 éves vezetői múlt után fedeztem fel, hogy létezik rendszámtábla világítás, eddig azt hittem az autók fényszórója világítja meg és attól olyan fényes :DD
Azóta eltelt 3 év, de azóta se ellenőriztem világít e. Tudomásul vettem, hogy van ilyen és kész. Jó eséllyel szaladgálok éjszaka is anélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!