Biciklisre is vonatkozik?
Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel – kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is – elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.
Ez tiszta sor, de ez vajon a biciklisekre is vonatkozik? Nekik is elsőbbséget kell adni ebben az esetben?
Kinek milyen táblája volt? Melyik a főút? Azt írtad "T" kereszteződés, te jöttél alulról. Te kanyarodtál volna főútra? Ő akkor balról érkezett és egyenesen haladt?
Kérdés az, kinek milyen táblja volt? Gondolom neked kellett volna elsőbbséget adni ha rákanyarodsz, hacsak nem kanyrodik a főút. Utóbbi esetben neked van elsőbbséged. Előbbiben valószínű neki.
Ja bocs, látom a rajzot. Neked volt elsőbbséged szerintem. De ha tolja cangát, és lelépett a padkáról, el kell engedni, de akkor sincs elsőbbsége mert nincs gyalogátkelő. Tekerve meg főleg nem volt elsőbbsége.
22 voltam.
@23: a jelzett ábra alapján a kerékpárosnak nem volt elsőbbsége. De ha tolja, akkor gyalogosként átkelő nélkül is elsőbbsége lett volna, függetlenül attól, lelépett-e a padkára avagy nem.
Mondjuk kerékpáros esetében sem mindegy, hogy mikor kezdte meg az úttest keresztezését...
@25: egy kis KRESZ alapismeret....
A kerékpárt toló ember gyalogosnak minősül. Tehát az adott helyen elsőbbsége van.
Már ne is haragudjatok, de eleve életszerűtlen az egész. Ti szerintetek akkor főútvonalon mindenki elétek pattanhat tekerő bicajjal, vagy gyalog?
Nem! Nem volt elsőbbsége a biciklisnek.
Vagy meg kell várnia amíg szabad az út, és úgy átmenni, vagy elmenni a legközelebbi zebrához.
Kérdező. A biciklisek nem ismerik a kreszt, vigyázz velük. Lehet hogy egy öngyilkosjelölt volt aki szarik rá az életére, meg a tiédre is.
@28: igen, értő olvasás...
Például amire reagáltam:
"Egyáltalán nincs elsőbbsége a kerékpárosnak. Ha tolja, ha nem, sehogysem."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!