Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért villogtatnak és nem...

Miért villogtatnak és nem tartják be a követési távolságot, hogyha autópályán előzők egy kamionsort 100-110-el?

Figyelt kérdés
Platós teherautó, többel nem megyek vele. Aztán jönnek mögöttem 1-2 méterre, ha fékeznem kell akkor ő szörnyethal, engem megvéd a plató, nem értem mire jó ez. Az életem meg nem kockáztatom hogy lesatuzok 90-re és bevágok két egymás seggébe haladó kamion közé.
2020. aug. 24. 13:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
60%

Attól, hogy platója van simán lehet kisteher 3,5T alatt, aminek 130 a megengedett sebessége autópályán.

Ettól függetlenül én büntetném, aki 130-nál lassabban előz a belső sávban. ha nem tud ennyivel menni akkor haladjon szépen 90-el a kamionokkal a külsőben. Autópályán az előzés az egyik legveszélyesebb manőver a nagy sebességkülönbségek miatt, aki ehhez nem tud felgyorsulni az haladjon szépen a szélsőben...

2020. aug. 24. 14:22
 12/24 anonim ***** válasza:
50%

Már több mint egy éve kerülöm az autópályákat, elsősorban a sok agyatlan miatt. A kérdező is beáll 100-110-el előzni a belső sávban egy KAMIONSORT! Aztán nekiáll itt értetlenkedni. A másik, ami miatt kerülöm, az pont a követési távolság, amikor a belsőben az órám szerint 145-el haladok a lassabb és telített külső sáv miatt, aztán jön mögöttem a fazon nagyjából 5 méter távolságra.

Célállomásaim nagyjából 150-200 kilométerre van indulási helyemtől, főúton haladva az időveszteségem eddig még soha nem volt több 45 percnél. És megspóroltam az egyhetes pályadíjat, amikor még aznap visszaindultam, legközelebb 1-2 hónap múlva indultam újra.

2020. aug. 24. 14:41
 13/24 anonim ***** válasza:
52%

Te koma, az autópályára az megy aki GYORSAN szeretne eljutni a célállmáshoz!

Két lehetőséged van:

-kamionos 90 külső sáv,

-belső sáv min. óra szerint 140-nel...

Az előzés nem azt jelenti, hogy tartósan haladsz a másik jármű mellett!

Ha nem ezek közül választasz, csak a balhét csinálod.

2020. aug. 24. 16:42
 14/24 anonim ***** válasza:
26%

Vannak itt bajok...

1. Előzésről volt szó. Ha valaki előtt kamionok kullognak 90-nel, ő maga 110-zel tudna biztonságosan haladni, akkor milyen alapon várnánk el tőle, hogy “óra szerint 140-nel” menjen???

2. Egy előzés eltart talán 1-2 percig, ha sorelőzésről van szó. Ugyan mekkora időveszteség az, ha ez idő alatt 130 helyett 100-110 a tempód? Másodpercekben mérhető...

2020. aug. 24. 18:00
 15/24 anonim ***** válasza:
89%

#14: Itt a magyarázat:

[link]

2020. aug. 24. 18:12
 16/24 A kérdező kommentje:
3,5 t alatti természetesen, platósok amik nem kcr-ek 99%.ban 3,5 t alattiak azt hittem egy egyértelmű
2020. aug. 24. 19:25
 17/24 anonim ***** válasza:
64%

Nem volt az, de a lényeg, hogy előzés közben nem akadályozhatod a többi közlekedőt. Olyankor csináld, amikor nem érhetnek utol.

A villogtatásnak, pár centis követésnek semmi értelme, de ezt mindenki tudja. Az a barom is, aki megteszi.

2020. aug. 25. 05:34
 18/24 anonim ***** válasza:
43%
99%, persze...
2020. aug. 25. 07:05
 19/24 anonim ***** válasza:
40%

Nem olvastam el a kommenteket, de egyértelműen ez a balkáni közlekedési kultúrának tudható be, feltéve ha nem te vágódtál ki eléjük vagy nem tettél eleget a "jobbra tarts" kötelezettségednek.

Amennyiben az utóbbi történt, az is tipik balkáni közlekedés kultúra melynek fenntartásáról te magad gondoskodtál.

2020. aug. 25. 20:14
 20/24 anonim ***** válasza:
94%

110 el mit keresel a belső sávban?

Szépen takarod ki a külsőbe oda ahol a helyed van ezzel a tempóval. A belső azért van, hogy haladni lehessen.

2020. aug. 30. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!