Miért villogtatnak és nem tartják be a követési távolságot, hogyha autópályán előzők egy kamionsort 100-110-el?
Attól, hogy platója van simán lehet kisteher 3,5T alatt, aminek 130 a megengedett sebessége autópályán.
Ettól függetlenül én büntetném, aki 130-nál lassabban előz a belső sávban. ha nem tud ennyivel menni akkor haladjon szépen 90-el a kamionokkal a külsőben. Autópályán az előzés az egyik legveszélyesebb manőver a nagy sebességkülönbségek miatt, aki ehhez nem tud felgyorsulni az haladjon szépen a szélsőben...
Már több mint egy éve kerülöm az autópályákat, elsősorban a sok agyatlan miatt. A kérdező is beáll 100-110-el előzni a belső sávban egy KAMIONSORT! Aztán nekiáll itt értetlenkedni. A másik, ami miatt kerülöm, az pont a követési távolság, amikor a belsőben az órám szerint 145-el haladok a lassabb és telített külső sáv miatt, aztán jön mögöttem a fazon nagyjából 5 méter távolságra.
Célállomásaim nagyjából 150-200 kilométerre van indulási helyemtől, főúton haladva az időveszteségem eddig még soha nem volt több 45 percnél. És megspóroltam az egyhetes pályadíjat, amikor még aznap visszaindultam, legközelebb 1-2 hónap múlva indultam újra.
Te koma, az autópályára az megy aki GYORSAN szeretne eljutni a célállmáshoz!
Két lehetőséged van:
-kamionos 90 külső sáv,
-belső sáv min. óra szerint 140-nel...
Az előzés nem azt jelenti, hogy tartósan haladsz a másik jármű mellett!
Ha nem ezek közül választasz, csak a balhét csinálod.
Vannak itt bajok...
1. Előzésről volt szó. Ha valaki előtt kamionok kullognak 90-nel, ő maga 110-zel tudna biztonságosan haladni, akkor milyen alapon várnánk el tőle, hogy “óra szerint 140-nel” menjen???
2. Egy előzés eltart talán 1-2 percig, ha sorelőzésről van szó. Ugyan mekkora időveszteség az, ha ez idő alatt 130 helyett 100-110 a tempód? Másodpercekben mérhető...
Nem volt az, de a lényeg, hogy előzés közben nem akadályozhatod a többi közlekedőt. Olyankor csináld, amikor nem érhetnek utol.
A villogtatásnak, pár centis követésnek semmi értelme, de ezt mindenki tudja. Az a barom is, aki megteszi.
Nem olvastam el a kommenteket, de egyértelműen ez a balkáni közlekedési kultúrának tudható be, feltéve ha nem te vágódtál ki eléjük vagy nem tettél eleget a "jobbra tarts" kötelezettségednek.
Amennyiben az utóbbi történt, az is tipik balkáni közlekedés kultúra melynek fenntartásáról te magad gondoskodtál.
110 el mit keresel a belső sávban?
Szépen takarod ki a külsőbe oda ahol a helyed van ezzel a tempóval. A belső azért van, hogy haladni lehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!