Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit tettetek volna?

Mit tettetek volna?

Figyelt kérdés

Főút, külterület. Haladok 70km/h körül a körforgalom felé, mire a szembejövő rám húzza a kormányt. A padkára kényszerültem kormányozni, ezért eszem ágában sem volt fékezni, mert nem akartam megpördülni, viszont a körforgalom előtt így már nem tudtam megállni, ezért berongyoltam elég nagy sebességgel és a körforgalomban állóra fékeztem, mert kisebb sokkot kaptam. Mögöttem hallom, hogy dudálnak, ekkor tudatosult bennem az is, hogy valaki elé rongyoltam be és hogy tovább kéne haladnom, mert állok egy helyben.

Szerintetek mit kellett volna tennem? Szörnyen érzem magamat, mert majdnem balesetet okoztam, de nem tudom mi mást tehettem volna. Ha nyomok egy féket a padkán és megpördülök, akkor talán szörnyet is haltam volna!

2020. aug. 19. 16:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%

Dehogyisnem számít rá az ember, épp ez a lényege!

Vagy hát legalábbis én így csinálom, hogy mindig készülök, hogy bármelyiket megcsípheti a darázs, ezért mindegyiket nézem. Így ha valaki kiesik elém mondjuk STOP táblánál vagy elkezd rám jönni, sima nyugodt fejjel lefékezek vagy kikerülöm.

Az autókban az a jó, hogy azért a fizika törvényei vonatkoznak rájuk és másodpercekkel előre látni lehet, hogy mi fog történni, mert nem tud egyik pillanatról a másikra valami tök mást csinálni, mint eddig (pl. hetvenről hirtelen tolatni, vagy tudom is én).

2020. aug. 19. 17:07
 12/22 A kérdező kommentje:
Mert lementem a padkára és nem akartam fékezni. Sokadszorra írom már le.
2020. aug. 19. 17:07
 13/22 Beviz Elek ***** válasza:
87%

Nem úgy kell megközelíteni a körforgalmat hogy satufékkel meg tudj állni ha kell, így előbb-utóbb megütöd a bokád.

Nagyon rosszul vezetsz, remélem ez változik mielőtt bárkinek baja lesz.

2020. aug. 19. 17:13
 14/22 anonim ***** válasza:
83%
Túl gyorsan hajtottál. Nem létezik olyan körforgalom, amit 70-el lehetne megközelíteni. Eleve lakott területen szokott lenni (50), de ilyen tempóban amúgy is lehetetlen elsőbbséget adni a körforgalomban lévőknek.
2020. aug. 19. 17:16
 15/22 anonim ***** válasza:
77%
mondjuk fèkeznèk.... ennyi...berongyolsza körforgalomba, leszorîtasz valakit, majd satufèkkel megálsz.... egyszerűbb hacsak megállsz...
2020. aug. 19. 18:06
 16/22 anonim ***** válasza:
58%
Lényegében jól jöttél ki belőle mert nem lett senkinek semmi baja, még koccanás sem volt. Te egy balesetet kerültél el ezzel a manőverrel ami lehet külső szemmel hülyén nézett ki és balesetveszélyesnek, de még mindig jobb mint ha valakibe belerohansz vagy padlózol és magadat töröd össze. Végül is a lényeg hogy senkinek nem lett baja az ijedtségen kívül és anyagi kárt sem okoztál ezek szerint. Az hogy sokkot kaptál és emiatt álltál meg az természetes, aki meg dudált nyilván vagy azért tette hogy vedd magad észre és haladj hogy ne tarts fel másokat, vagy látta az illető hogy mit műveltél és ezzel jelzett hogy reagálsz-e egyáltalán.
2020. aug. 19. 18:17
 17/22 anonim ***** válasza:
73%
Nem is tudtam, hogy a padkákat mostanság tükörjégből csinálják. Valami nagyon nem stimmel nálad, ha utána nem tudtál visszalassítani legalább negyvenig, vagy túl közel volt a körforgalom, vagy szundiztál egyet a nagy ijedtségre.
2020. aug. 19. 19:01
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

#12: útpadkára egy nyomon lelógva nyugodtan fékezhetsz, csak mértékkel. Én is mentem már le az útról (nálam télen a szembejövő beterítette a szélvédőmet latyakkal, pont egy kanyarban, mire törölt, már lent voltam), óvatosan fékeztem és amikor már egész lassan mentem (20 km/h), visszatértem az útra. 50 körüli tempóval mentem le az útról.

A lényeg, hogy erősen fékezni és az útra visszarántani nem szabad.

2020. aug. 19. 19:05
 19/22 A kérdező kommentje:

#17: Mint írtam meg tudtam állni végül, csak arra már bent voltam a körforgalomban. Azt nem tudtam elkerülni, hogy a bejárat előtt álljak meg, mint normális esetben.

#18: Köszönöm, ezt megjegyzem. Nekem még anno azt tanították, hogy ha padkára kerülök, akkor eszembe se jusson fékezni, mert megpördülök.

2020. aug. 19. 19:17
 20/22 anonim ***** válasza:
66%

"Mert lementem a padkára és nem akartam fékezni"

1.: Körforgalom következik >>> FÉK

2.: Kis híján baleset, irány a padka >>> FÉK

3.: Nem fékeztem időben, mert nem akartam, ezést a körforgalomban kötöttem ki >>> GÁZ

Ehelyett te:

1.: ....

2.: ....

3.: FÉK

Gratulálok a reakcióidődhöz!

2020. aug. 19. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!