Kioszttottátok a férjeteket, ha beleszólt a vezetésbe, és ha igen, akkor mi módon tettétek azt?
De mi van akkor, ha a renitens utas a fenyítéstől, és még nem ijed be, sőt és még élvezi is a helyzetet, mert hát ilyen is van, és hát a rendőr csak azt veszi észre, hogy nekihajtott a sofőr a fának, és őt veszi elő. Hát az anyósülésben utazó hát az meg javíthatatlan, mert előfordulhat olyan is, hogy röhög az egészen, de lusta kiszállni.
Nem száll ki, mondván az ő kocsiját vezeti más.
Na vajon ilyenkor mi a teendő, mert hiába jelenti fel, mi van, ha a rendőr csak ejnye bejnyét mond.
Bár bevallom én ezeken már csak olyan jókat röhögök, hogy csak na.
Én hála istennek ilyen helyzetbe nem kerültem. Nem is fogok, mert hát ahhoz le is kell tennem a jogsit.
Hát az nem mostanában lesz az biztos, ha lesz. Csak azért olvasni is lehet egyes témáknál olyan helyzetekről, amikor hát az utas szeret ott beleszólni a dolgokba
Ha tegyük fel csak ketten vannak az autóban.
Bár itt ahogy olvasom az első hozzászóló esetében ott hárman voltak a kocsiban.
Nézze asszonyom, vagy kisasszony!
Noha én nem vagyok nő, mégis arra felhívhatta volna a figyelmünket, hogy az egész egy feltevésen alapszik a maga esetében...
Nagyon egyszerű a dolog: felhívja az utas figyelmét, hogy a járművezetőt vezetés közben zavarni tilos és ebbe a vezetésbe történő beleszólás is annak minősül. Ha az öné a kocsi, akkor az utast jogában áll kitenni a kocsiból egy olyan helyen, ahol az veszélytelenül képes tovább folytatni az útját, ahogy akarja (buszmegálló, állomások, pihenők stb) amennyiben nem a magáé a kocsi, abban az esetben megtagadhatja az autó vezetését, azzal hogy félreáll majd végső soron kiszáll a járműből.
Balesetet követően a rendőrség önt fogja felelősségre vonni, mivel maga ült a volán mögött, magáé a felelősség minden tekintetben, mások és az utasok biztonsága is! Ugyanakkor az elbírálás során figyelembe fogják venni, hogy önt, mint sofőrt zavarták, ami természetesen nem lesz magyarázat a történtekre.
Személyes tapasztalat: nekem az apám volt ilyen, hogy mindig beleszólt a vezetésembe pusztán irigységből, ugyanis nem tudta értékelni, hogy jobb vagyok nála. A megoldás az volt a részemről, hogy soha többet nem ültem vele egy kocsiba... Ami engem illet csak akkor szólok bele a sofőr vezetésébe, ha veszélyben érzem magam mellette!
De kedves előttem szóló!: mit tudsz tenni abban az esetben mert a sofőr hiába hív rendőrt azért nem bűntet meg senkit csak mert az utas beleszól a vezetésbe meg az nem is bizonyítható, és ha netán a helyszínre megy a rendőr az utas meg csak ott lapít némán sunnyogva.
Na jó hiába sajnos ha baleset történik, akkor sajna hát ki mást vesznek elő, mint a sofőrt.
Bár azt nem tudom mi van akkor, ha házastársak, és a járművet közösen használják.
Na ez egy valóban érdekes szituáció, mert nyílván senki sem gyalogol szívesen az út szélén mert hát 200 km-re az otthonától már nem biztos, hogy a kirakott utas hazatalálna.
Elmondom egyszer- kétszer ,hogy fejezze be. Ha nem fejezi be akkor megállok és felszólítom hogy hagyja el a kocsit,mivel az az enyém. Ha nem hagyja el akkor ajtónyitás közben az oldalzsebben mindig tárolt paprikasprayvel teli fújom a képét miközben kiszállok . Aztán ennek hatására el fogja hagyni a kocsit ,én kiszellőztetem és ott hagyom taknya nyála egybefojva.
Ha övé a kocsi ,akkor csak megállok ,kiszállok és hívok egy taxit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!