Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szoktatok dudálni, mutogatni...

Szoktatok dudálni, mutogatni beszólni ha valaki felháborít a közlekedés során?

Figyelt kérdés

3 hete volt az első, biciklis olyan helyen ment ahol ki van tiltva, és megvártam míg mindenki megelőz engem meg a bicajost mellé mentem és megkérdeztem, hogy tudja e, hogy tilos itt bicajozni ? " üdv báttya, azt tudja, hogy itt tábla tiltja a cangázást" -kérdeztem , erre meg, hogy " szar a járda " majd keresztül vágott egy forgalmas úton és elment.

Eddig engem nem cseszett fel semmi, de ő igen. Csomó veszélyes előzést volt előttem, meg kijött elém stop táblánál 50-el, de valahogy nem dudálok meg mutogatok, úgy vagyok vele, hogy biztos jobban tudja.

Felétek hogyan van ez? Dudamókusok vagytok?

( amúgy a biciklisekkel nincs bajom, mindig tartom a másfél métert előzésüknél)

2020. aug. 8. 22:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
7%

Nem dudálok csak a fekete macskára, ha átmegy előttem.

Az mindenki tudja, hogy szerencsétlenséget jelent amikor átmegy előttünk az úton, de azt már kevesebben, hogy ha rádudálsz és visszanéz, az feloldja az átkot.

Ha nem néz vissza, akkor bajban vagy! :)

2020. aug. 9. 09:55
 12/15 anonim ***** válasza:
11%
Én alapvetően nyugodt vagyok, csak nagyon ritkán csinálok ilyet. De mikor pl kilép elém a gyalogos (nem gyalogátkelőn!) csak úgy körülnézés nélkül én meg nyomjak satuféket, akkor azért ledudálom. Meg ha egy idegbeteg magyaráz, mutogat nekem akkor is néha elküldöm az anyjába.
2020. aug. 9. 10:48
 13/15 A kérdező kommentje:
#12, néha egy határozott mosoly többet ér mint egy dudálás.
2020. aug. 9. 12:04
 14/15 anonim ***** válasza:
65%
Mire eljutok odáig már el is múlt a szitu. Amúgy inkább én szoktam balf*szkodni de igyekszem figyelni. Mondjuk van mikor indokolatlanul dudalnak le.
2020. aug. 9. 15:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Előfordult, hogy rádudáltam miután paraszt módon szabálytalankodott. Legutóbb az M1-en egy útfelújításnál, ahol a bal sáv átment az elválasztás túloldalára, a jobb sáv jobbra ment, én a jobb sávban haladtam, erre az utolsó pillanatban már a záróvonalon, index nélkül kicentizve elém vágott egy tapló, ráadásul pár másodpercre rá befékezett előttünk a sor, így hiába tartottam volna a követési távolságot, majdnem belé mentem, mert az elém vágása miatt még nagyon kicsi volt a távolság. Közben nem volt időm hirtelen dudálni, utána rádudáltam. Mondjuk szerintem semmit nem számít, szándékosan volt tapló, utána feltűnően azt nézte, hogy hol tud jobbra az útépítésre ráhajtva előzni, de nem volt rá lehetősége.
2020. aug. 10. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!