Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szoktatok dudálni, mutogatni...

Szoktatok dudálni, mutogatni beszólni ha valaki felháborít a közlekedés során?

Figyelt kérdés

3 hete volt az első, biciklis olyan helyen ment ahol ki van tiltva, és megvártam míg mindenki megelőz engem meg a bicajost mellé mentem és megkérdeztem, hogy tudja e, hogy tilos itt bicajozni ? " üdv báttya, azt tudja, hogy itt tábla tiltja a cangázást" -kérdeztem , erre meg, hogy " szar a járda " majd keresztül vágott egy forgalmas úton és elment.

Eddig engem nem cseszett fel semmi, de ő igen. Csomó veszélyes előzést volt előttem, meg kijött elém stop táblánál 50-el, de valahogy nem dudálok meg mutogatok, úgy vagyok vele, hogy biztos jobban tudja.

Felétek hogyan van ez? Dudamókusok vagytok?

( amúgy a biciklisekkel nincs bajom, mindig tartom a másfél métert előzésüknél)

2020. aug. 8. 22:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%

Csak akkor dudálok, ha nagyon necces a szitu, tehát ha kicsit lassítanom kell hogy ütközés nélkül beférjen valaki elém, akkor nem. De ha már akkorát kell fékeznem hogy az ABS is bekapcsol és nem sok híja marad az ütközésnek, akkor szoktam. Pontosabban a szoktam az túlzás, szerencsére, mert még csak egyszer kerültem ilyen szituba.

Illetve olyankor volt hogy dudáltam már, mikor 2 sávos főúton valaki előttem középen ment, mármint a 2 sáv között rajta a szaggatott vonalon, és esze ágában sem volt félrehúzódni. Mondjuk, sokra nem mentem vele, mert ugyanúgy ott ment utána is, úgyhogy inkább megelőztem átlógva a szemebesávba (kb. 40-el ment, este felé, lakott területen kívül, ahol 90-es sebességkorlát van).

2020. aug. 8. 22:27
 2/15 anonim ***** válasza:
91%

Ha valaki a testi épségemre tör, annak szól a koncert vagy ha nem autóval vagyok, az átkozódás.

Mondjuk a bringásokkal azon vitatkozni, hogy a járdán, bringaúton vagy az úttesten menjenek... nem érzem ezt egy rám nézve veszélyes dolognak. De ha szemből jön ott, ahol nem kellene, akkor beszólok neki, mert volt majdnem gázolásom ebből egyirányú utcában.

2020. aug. 8. 22:34
 3/15 anonim ***** válasza:
77%

Az "akkómenjébéla"-tól a habzó szájjal ordított "miak***anyádértakarszmegölnibazmeg"-ig tartó skálán szoktam mozogni helyzettől függően.

Tegnap pl bringával csapattam, egyszer csak látom, hogy tőlem jobbra megérkezik egy másik bringás jóképességű aki az elsőbbségadótábláját nagyvonalúan figyelmen kívül hagyva úgy kanyarodik ki elém, hogy egy millimétert nem mozdult a nyaka balra (se). Persze állatira meglepődött, amikor hirtelen megszólalt egy udvarias hang a válla fölött, hogy "Figyi ha már elsőbbségadó táblád van legalább balra nézz már ki", szegény majdnem leesett a bringáról és ijedtében felkanyarodott a járdára. Gyakran az az érzésem, hogy van egy titkos szabály, miszerint ha nem veszel tudomást azokról, akiknek elsőbbséget kéne adnod (mint pl a vámpír nem jöhet be a házadba, ha nem hívod be), akkor mehetsz nyugodtan.

2020. aug. 8. 22:46
 4/15 anonim ***** válasza:
84%
Dudálni viszont ritkán szoktam, előbb azzal foglalkozom hogy elkerüljem a balesetet, aztán azzal, hogy a véleményem szavakba öntsem, mire eszembe jut dudálni addigra általában annyit érnék vele, mintha lerajzolnám a baromarcot és kettétépném.
2020. aug. 8. 22:48
 5/15 anonim ***** válasza:
56%

Én csak akkor szoktam dudálni, ha valaki elállja az utat, elalszik a lámpánál, visszagurul és nem veszi észre stb.

Ha tényleg baj van, akkor már legtöbbször nincs időm dudálgatni.

Oktatásra nem szoktam használni, mert az nem az én feladatom. Ez az illető oktatójának vagy anyukájának a dolga lett volna.

2020. aug. 8. 23:51
 6/15 anonim ***** válasza:
53%

Igenis kell dudát nyomni, de csak annyira, hogy utána kellemetlenül érezze magát a szabálytalankodó.

Meg is mondom, hogy miért!

Én ahányszor szabálytalan voltam suhanc koromban és rám dudáltak, annyiszor mindig szarul éreztem magamat utána és azzal feküdtem le aludni, hogy átgondoljam mit csinálhattam volna jobban (a legtöbb szabálytalankodás tapasztalatlanságból eredt, ilyenek például, hogy bevágtam körforgalomba más elé, mert rosszul mértem fel).

Ha nem dudálok rá a másikra, akkor lehet észre sem veszi a szabálytalanságát, ha akaratán kívül csinálta. És megcsinálja újra!! Ha viszont rádudálok, akkor persze felmegy benne a pumpa, de ezen fog agyalni és bizony át fogja gondolni a szituációt, legközelebb már jobban oda fog figyelni rá.

2020. aug. 9. 02:35
 7/15 anonim ***** válasza:
55%

Én nem dudálok.

Elütöm/belemegyek.

2020. aug. 9. 08:13
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én dudálok, had tudja meg a parasztja hogy hülye. Ha én nem dudálok, akkor legközelebb 100% hogy elköveti ugyanazt a hülyeséget, balesetet okoz és mások meghalnak miatta (ő érte nem kár)
2020. aug. 9. 08:40
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem, nyugodt vagyok.
2020. aug. 9. 09:08
 10/15 A kérdező kommentje:

Amúgy rám dudálhatnál, egyetlen egy dudálásra emlekszem, amikor nem vettem észre , hogy zöld, és egy csinos csaj rámdudált. De volt sok ilyen, pont nem érdekel.

Meg van a másik akik X6 tulajok, pont nem az fogja őket érdekelni, hogy rájuk dudált valaki, sőt ha van kedve még meg is ver.

2020. aug. 9. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!