Szerintetek nagyot hibáztam?
Este egy körforgalomban rossz helyen fordultam ki és csak utána vettem észre hogy az a kijárat egy autopálya felhajtható , nem hajtotottam fel az autópályára hanem a felhajtón megáltam és elakadás jelzővel elkezdtem vissza tolatni hogy megússzam a bűntetést. Kb 10-15 métert tolathattam hátra vissza a körforgohoz. Nem közvetlenül de két autó jött utánam.
Szerintetek hogy kelett volna cselekednem ?
Semmi veszélyes nem volt benne. Nem autópálya lehajtóról tolattál vissza pályára, hanem felhajtóról körforgóba.
Azért van különbség a kettő között, mert míg pályán lazán mehetnek akár a külsőben is 150-el,addig egy ilyen helyen általában 30-40km/h a megszokott.
Ha valaki itt beléd jön az alkalmatlan a vezetésre mert ilyen sebességnél meg kell tudnia állni.
Ő azt mondta, hogy kb 10-15 métert kellett visszatolatnia, hogy elérje a körforgót.
Na most a körforgóból általában 30-nál többel nem hajtunk ki, utána meg tulajdonképpen azonnal szembesülünk az előttünk lévő szgk-val akinek remélhetőleg ég a tolatólámpája így nem kezdjük el taposni a gázt mint a hülye.
Veszélyesnek én se gondolom, mert körforgalomból nem szoktak túl gyorsan kihajtani, az autópályafelhajtók tényleg 30-40 km-esek szoktak lenni, és feltehetőleg belátható volt a hely.
Szabálytalan viszont nagy valószínűséggel voltál, tehát egy rendőr bizony megszólított volna.
Nem mutattad a helyszínt, de ez a felhajtó rész leginkább egyirányú lehetett. Egyirányú úton pedig tilos tolatni. Ahogy körforgalomban is, te pedig pár métert már ebben tolattál a végén.
De valószínűleg mindenki ezt csinálta volna a helyedben, akinek nincs matricája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!