Utasként kell tennem valamit, ha a villamosunk elüt valakit?
Tisztázzunk valamit.
1. Az elsősegélynyújtás és a mentők értesítése MINDEN állampolgár kötelezettsége ilyen helyzetben. Ha biztos vagy benne, hogy nincs szükség ebben rád, akkor persze, sétálj el, de ha nem ez a helyzet, börtönt kockáztatsz.
2. Tanúzásra nem vagy kötelezhető , de nyilván adott esetben neked is jól esne , ha más tanúskodna melletted.
Honnan tudom, hogy más már nem értesítette a mentőket? Korábban azt írtátok, hogy a sofőr kötelezettsége ez. Ha ő elfelejt mentőt hívni, akkor ezt nekem honnan kellene tudnom? Szerintem pont ezért lehetetlen, hogy börtönt kockáztassak.
Különben pont ezért kérdezem, hogy mi a kötelezettségem, mert én egy súlyos sérülthöz nem mernék hozzányúlni, de ha elmeszelnek érte, akkor nyilván odamegyek és megpróbálok tenni valamit. De ha nem, akkor inkább köszönöm nemet mondok, semmint hogy rosszabbá tegyem a helyzetet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!