Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Utasként kell tennem valamit,...

Utasként kell tennem valamit, ha a villamosunk elüt valakit?

Figyelt kérdés
Ki kell szállnom segíteni, ott kell maradnom tanúzni? Vagy ez mind a villamosvezető kötelessége? Azért kérdezem, mert láttam már hasonlót, de az utasok csak bambán néztek kifelé, látszott rajtuk, hogy nem tudták mit kellene tenniük.

2020. aug. 4. 15:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%

Tisztázzunk valamit.

1. Az elsősegélynyújtás és a mentők értesítése MINDEN állampolgár kötelezettsége ilyen helyzetben. Ha biztos vagy benne, hogy nincs szükség ebben rád, akkor persze, sétálj el, de ha nem ez a helyzet, börtönt kockáztatsz.

2. Tanúzásra nem vagy kötelezhető , de nyilván adott esetben neked is jól esne , ha más tanúskodna melletted.

2020. aug. 4. 18:10
 12/14 A kérdező kommentje:

Honnan tudom, hogy más már nem értesítette a mentőket? Korábban azt írtátok, hogy a sofőr kötelezettsége ez. Ha ő elfelejt mentőt hívni, akkor ezt nekem honnan kellene tudnom? Szerintem pont ezért lehetetlen, hogy börtönt kockáztassak.

Különben pont ezért kérdezem, hogy mi a kötelezettségem, mert én egy súlyos sérülthöz nem mernék hozzányúlni, de ha elmeszelnek érte, akkor nyilván odamegyek és megpróbálok tenni valamit. De ha nem, akkor inkább köszönöm nemet mondok, semmint hogy rosszabbá tegyem a helyzetet.

2020. aug. 4. 18:17
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Max ha orvos vagy hasonló az adott utas akkor van értelme hogy leszáljon és próbáljon segíteni pl.
2020. aug. 4. 20:23
 14/14 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem egy vezetőt róla: Ő azt mondja be kell szólnia a központba és utána várnia a fülkében, ki sem szállhat. Az ajtókat sem muszáj kinyitnia, hogy el tudjanak menni az utasok...
2020. aug. 8. 01:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!