Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ködös idöben kb. 40-50-el...

Ködös idöben kb. 40-50-el megyek, nem merek gyorsabban menni, ez baj?

Figyelt kérdés

10 éve vezetek 4 éve buszos vagyok. Sok alkalommal szívtam már meg, pl. sötetben forgalommal szemben bicikliző, vagy gyalogos persze kivilágítatlan.. nagyon félek, hogy elütök egy ilyen szerencsétlent ezért ha alig látok nagyon lassan megyek, munkásjáraton dolgozok és tegnap nagyon ki voltak rám akadva főnököt is felhívatták a cégnél mert, hogy én követtem egy traktort 15km-n keresztűl, tényleg nem mertem megelőzni olyan köd volt, hogy nem, inkább félre álltam egy buszmegállóba elengedtem a mögöttes kocsisort gondolván egy buszt és traktort rosszabb előzni ( főleg en tartok egy teherautónyi helyet mert irja a kresz :))) mint simán egy traktort. Na én félre álltam akkor már ment a sutyorgás.. erre mikor ismét utolértem már csak 5 percet voltam mögötte és sikerült egy olyan területet kifogni ahol meg tudtam előzni... erre tapsoltak. Nagyon rossz érzés volt.. utána végig 50-el mentem mert szintén alig láttam.

Kocsival haza meg 65 volt a max.

Mások ezzel sosem foglalkoznak? Sajna nekem nincs kollégám, vagyis van, de nem találkozunk telefonon meg nem kérdezem meg, hogy mennyivel megy.. igy most itt kérdem, hogy mit gondoltok erről? Az is eszembe jutott, hogy nem való nekem a vezetés. Korábban azt vettem észre, hogy ha jött szembe valami nagyobb jármű lassítok nehogy átpattanjon a busz valami kátyún és vágjon át szembe.. hagyni kéne ezt, ugye? Érdekes 4 évig ezen sosem rágódtam.

ma 09:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. Nálunk van olyan köd néha, hogy 30-40-el tudok csak menni. Itt sok a szarvas, és nem akarok ütközni velük. A lényeg, hogy legyél kivilágítva, mert sok a vakmerő, aki ilyenkor is száguldozik.
ma 09:11
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

Nos, mivel a baleset elmaradt, ezért nem olyan nagy baj ez.

Mondjuk a kva anyját annak a traktorosnak is, aki nem áll ki elengedni ilyen távon...

ma 09:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én még este sem nyomom annyira, ha nincs is köd. Egyszerűen tompítottal nem látni annyit, ki lehet számolni, mennyivel rövidebb a belátható szakasz, mint a fékút, mégis mindenki megy, mint a meszes. Távolságival nyilván más, de tompított+szembejövő az katasztrófa. Teljesen mindegy mennyire erős, bizonyos távolságon túl nem világít(hat), ráadásul a ledeseknek elég éles is a határa, kevés a szórt fény.
ma 09:14
 4/11 Szolovjov ***** válasza:
80%
Jól vezetsz, így kell. A traktorost meg meg kéne rugdosni hogy feltartja a forgalmat.
ma 09:30
 5/11 anonim ***** válasza:
60%

Szokatlan, ha hivatásos sofőrként frusztrál az utasok reakciója, hiszen így az egész munkaidődet túlfeszített idegállapotban töltöd.

Ahogy az sem elfogadható, hogy egy szembejövő jármű esetében azon agyalj, "nehogy a busz átpattanjon valami kátyún és vágjon át szembe".

Ilyen gondolkodással nem lenne szabad buszvezetői állást vállalni.

ma 09:45
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem baj. Én akkor megyek ködben gyorsan, ha valaki megelőz, és valamennyire rá tudok tapadni, de ha az engem megelőző úgy megy, ami már nagyon diszkomfortos nekem, akkor inkább hagyom és lassítok. Motorozom is, hát lakott területen ha rossz a közvilágítás akkor kb. 20-szal megyek, mert gyorsabban vakon vezetnék, reflektor lakott területen tilos, macskát meg nem akarok gázolni. Amikor olyan autónk volt amin csak hátsó ködzárófény volt, első ködlámpa nem, akkor ködben bizony 60-nal szívtunk a 4-esen hacsak nem előzött meg egy olyan román aki azért nem 150-nel hajtott és tudtuk az ő helyzetjelzőjét követni.
ma 10:24
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Te csináltad jól!

A sok okoskodó menjen saját autóval, hajtson amennyivel akar és haljon meg előzés közben.

A főnöködnek mondd meg, hogy a KRESZ tiltja a vakvezetést, a ködben te ennyire láttál előre, az időjárás pedig nem rendelésre van, hanem a közlekedőnek kell alkalmazkodnia hozzá. Egyébként a főnök hogyan reagált? Gondolom mondtad neki, hogy köd volt. Elfogadta ezt érvnek, vagy okoskodott?

Én csak személyautót vezetek, de ugyanígy állok hozzá. Az más kérdés, hogy az én utasaim (családom) megköszönik, ha ködben épségben célunkhoz érünk, nem azon pattognak, miért nem mentem gyorsabban.

ma 11:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Nehogy magadra vedd! Te csináltad jól! Az előzés a legkockázatosabb közlekedési manőver, és ez esetben ráadásul nem csak a saját és a másik közlekedő életéről van szó, hanem 20-30-40 utaséról is.

Nekik meg ha nem fér bele az időveszteség rossz időjárási körülmények vagy forgalom miatt, akkor rendeljék korábbra a járatot.

ma 11:57
 9/11 A kérdező kommentje:
Főnöknek mondtam, hogy most mit csináljak ha nem látok át a ködön, azt mondta csak szólt mert panaszkodtak rám tegnap.. Pont egy olyan időszakomban vagyok amibe egyáltalán nem fér ez a dolog, el kellene mennem pihenni, viszont ha dolgozok nem gondolok rá.. sőt a munka jót tesz csak akkor meg ilyeneken filózok.. soha nem gondoltam volna, hogy lefékezek ha jönnek szembe meg azon parázok, hogy mennyivel megyek. Tiikus az a munakhely ahol köszönet nincs, panaszkodás meg napi szintű, pedig nem egy gyár.. nem mintha a gyári munkások olyanok lennének, sőt őket jobban szerettem mert sosem szemeteltek, köszöntek még amikor a gyár létezett el is hívtak családi napra tehát ott volt pozitívum is..
ma 13:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha meg balesetet csináltál volna, akkor meg te lettél volna a szarszemét, aki nem képes a dolgozókat épségben elvinni a munkahelyére, pedig ez a foglalkozása.

Hülyékkel nem lehet szót érteni. Aki nem látja be, hogy a köd az köd, annak kár is mondani bármit.

A főnököd viszont korrektül viselkedett veled. Szólt, hogy tudj róla, de nem számon kérőleg.

ma 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!