Ködös idöben kb. 40-50-el megyek, nem merek gyorsabban menni, ez baj?
10 éve vezetek 4 éve buszos vagyok. Sok alkalommal szívtam már meg, pl. sötetben forgalommal szemben bicikliző, vagy gyalogos persze kivilágítatlan.. nagyon félek, hogy elütök egy ilyen szerencsétlent ezért ha alig látok nagyon lassan megyek, munkásjáraton dolgozok és tegnap nagyon ki voltak rám akadva főnököt is felhívatták a cégnél mert, hogy én követtem egy traktort 15km-n keresztűl, tényleg nem mertem megelőzni olyan köd volt, hogy nem, inkább félre álltam egy buszmegállóba elengedtem a mögöttes kocsisort gondolván egy buszt és traktort rosszabb előzni ( főleg en tartok egy teherautónyi helyet mert irja a kresz :))) mint simán egy traktort. Na én félre álltam akkor már ment a sutyorgás.. erre mikor ismét utolértem már csak 5 percet voltam mögötte és sikerült egy olyan területet kifogni ahol meg tudtam előzni... erre tapsoltak. Nagyon rossz érzés volt.. utána végig 50-el mentem mert szintén alig láttam.
Kocsival haza meg 65 volt a max.
Mások ezzel sosem foglalkoznak? Sajna nekem nincs kollégám, vagyis van, de nem találkozunk telefonon meg nem kérdezem meg, hogy mennyivel megy.. igy most itt kérdem, hogy mit gondoltok erről? Az is eszembe jutott, hogy nem való nekem a vezetés. Korábban azt vettem észre, hogy ha jött szembe valami nagyobb jármű lassítok nehogy átpattanjon a busz valami kátyún és vágjon át szembe.. hagyni kéne ezt, ugye? Érdekes 4 évig ezen sosem rágódtam.
Nos, mivel a baleset elmaradt, ezért nem olyan nagy baj ez.
Mondjuk a kva anyját annak a traktorosnak is, aki nem áll ki elengedni ilyen távon...
Szokatlan, ha hivatásos sofőrként frusztrál az utasok reakciója, hiszen így az egész munkaidődet túlfeszített idegállapotban töltöd.
Ahogy az sem elfogadható, hogy egy szembejövő jármű esetében azon agyalj, "nehogy a busz átpattanjon valami kátyún és vágjon át szembe".
Ilyen gondolkodással nem lenne szabad buszvezetői állást vállalni.
Te csináltad jól!
A sok okoskodó menjen saját autóval, hajtson amennyivel akar és haljon meg előzés közben.
A főnöködnek mondd meg, hogy a KRESZ tiltja a vakvezetést, a ködben te ennyire láttál előre, az időjárás pedig nem rendelésre van, hanem a közlekedőnek kell alkalmazkodnia hozzá. Egyébként a főnök hogyan reagált? Gondolom mondtad neki, hogy köd volt. Elfogadta ezt érvnek, vagy okoskodott?
Én csak személyautót vezetek, de ugyanígy állok hozzá. Az más kérdés, hogy az én utasaim (családom) megköszönik, ha ködben épségben célunkhoz érünk, nem azon pattognak, miért nem mentem gyorsabban.
Nehogy magadra vedd! Te csináltad jól! Az előzés a legkockázatosabb közlekedési manőver, és ez esetben ráadásul nem csak a saját és a másik közlekedő életéről van szó, hanem 20-30-40 utaséról is.
Nekik meg ha nem fér bele az időveszteség rossz időjárási körülmények vagy forgalom miatt, akkor rendeljék korábbra a járatot.
Ha meg balesetet csináltál volna, akkor meg te lettél volna a szarszemét, aki nem képes a dolgozókat épségben elvinni a munkahelyére, pedig ez a foglalkozása.
Hülyékkel nem lehet szót érteni. Aki nem látja be, hogy a köd az köd, annak kár is mondani bármit.
A főnököd viszont korrektül viselkedett veled. Szólt, hogy tudj róla, de nem számon kérőleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!