Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Stop táblánál megálláskor így...

Stop táblánál megálláskor így kell: állóra fékezni és egyest kapcsolni?

Figyelt kérdés

Vagy amikor a fordulat lent van, 2-est kapcsolni, majd úgy megállni (természetesen jön az egyes)?

Tehát kell/van értelme közben visszaváltani, míg odaérek a Stop-hoz?

jan. 16. 18:14
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
11%
Nincs értelme visszaváltogatni, ha fixen tudod, hogy teljesen meg fogsz állni. Akkor éri meg visszaváltogatni, ha egy piros lámpához érkezel, ahol lehet számítani arra, hogy nem sokára zöld lesz és ha nem váltogatsz vissza keresgélheted a fokozatokat, de ha visszaváltogatsz, akkor csak fékről kell átlépni a gázra. Ha visszaváltogatsz feleslegesen, azzal a kuplungot terheled feleslegesen és ugye nem 2 forint egy új kuplung + a munkadíj sem.
jan. 16. 18:34
 2/28 anonim ***** válasza:
51%
Én úgy szoktam, hogy amelyik sebességben vagyok azt hagyom elfogyni motorfékkel, aztán üres, vagy 1 attól függöen, hogy sokáig kell-e majd ácsorognom varhatóan.
jan. 16. 18:45
 3/28 anonim ***** válasza:
25%
Én nem nagyon szoktam visszaváltani. Fékezni se szoktam már előtte 200 méterrel, mint egyesek. Amikor a STOP-hoz érek akkor egy erős féket nyomok, megállok, 1-es és már nyomom is neki tovább.
jan. 16. 19:16
 4/28 Szolovjov ***** válasza:
0%
#3 Üzemanyag pocsékolós módszer. Vissza kell rámolgatni több száz méterrel előbb, hogy minél több sebességet elkoptass motorfékkel, ugyanis motorfék üzemmódban nulla a tüzelőanyag fogyasztás.
jan. 17. 05:28
 5/28 anonim ***** válasza:
37%
Hagyom leesni a fordulatot, rangatast megelozve kuplung es ures , az utolso par meteren csak fek.
jan. 17. 06:51
 6/28 anonim ***** válasza:
0%
A legjobb az egészben, hogy aztán minden 2. stoptáblánál még egyszer is meg kell állnod, mert természetesen a tábla olyan helyen van teljesen értelmetlenül, ahonnan nem látni semmit, csak 5 méterrel előbbről.
jan. 17. 09:16
 7/28 anonim ***** válasza:
26%
Én nem nagyon szeretem elvi szinten azt, hogy egész fékút alatt nyomom a kuplungot, mert egyrészt nincs motorfék, másrészt nincs kontrollom a jármű felett a féket meg a kormányt leszámítva. Én azt szoktam, hogy nyomom a féket, akár 6. akár 4. fokozatnál kezdve, és amikor közel vagyok, akkor kapcsolok egy kettest a fékút végére. De van, hogy intenzívebb a fékezés vagy alapból nem olyan nagy tempóról fékezek és akkor amint lefulladna nyomom a kuplungot, megállok és akkor persze már csak az egyes az a fokozat amibe beteszem. Annak nincs értelme hogy hatodikról egyesig egyesével váltogass.
jan. 17. 10:56
 8/28 anonim ***** válasza:
0%
#6 Tök mindegy, hogy a tábla hol van. Ott kell megállni, ahonnan már látsz. Ha van felfestve VONAL, akkor kell megállni a vonalnál is meg ahonnan látsz, akkor is. Amögött meg az a logika, hogy ha megállsz a vonalnál, ha mondjuk kamion meg busz már elkezdett bekanyarodni ha nem is láttad de elsőbbsége van, akkor nem olyan helyen állsz hogy ne férjen el tőled.
jan. 17. 10:57
 9/28 anonim ***** válasza:
0%
#5 Na az adja vissza azonnal a jogosítványát, aki még mozgó járművet képes üresbe tenni.
jan. 17. 10:58
 10/28 anonim ***** válasza:
26%

Motorfékkel szoktam lassítani, de csak nagyon ritkán megyek le 2-esig, inkább csak 3-ig szoktam.

De ha az a kérdés hogy megállni hogy kell, akkor nem, nem kötelező kapcsolgatni semmit. Motorfék mókolás nélkül aktuális sebességben hagyom leesni a fordulatszámot, majd kuplung+fék. Indulásra pedig nézem hogy mekkora a forgalom, ha nincs/kicsi, akkor bekészítem egyesbe és ugye indulásig kell a kinyomott kuplung. Ha nagy a forgalom és sokáig nem lehet indulni, akkor üres és kuplung ki. Egyesbe rakni úgy is csak pár másodperc.

jan. 17. 11:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!