Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért tartok ennyire ha zebra...

Miért tartok ennyire ha zebra közelében vagyok?

Figyelt kérdés
12éve vezeték,jó sofőrnek tartom magam.Mindenhol vezetek.egy ideje pánik jön rám ha zebrához érek ahol nincs jelzőlámpa.annyira félek,hogy valaki ki lép elém,fogalmam sincs ez miért van 😏 Már mondtam a férjemnek,hogy nemfogok vezetni,de az a baj,hogy muszály 😔 és tudom,hogy jól csinálom de egy kis idő után azon angyalok,hogy minden rendben-e volt nem-e csináltam valamit és ha úgy van még vissza is fordulok.tudom hogy, ez így nemjó.érzem és tudom is.Valóban észre lehet venni ha mondjuk neki megyek valaminek vagy valakinek?hála égnek nemtudom mert így még nem voltam🙏🤞
ma 13:31
 1/4 anonim ***** válasza:

A pánik nem kéne, hogy legyen. Valami nem ok nalad sajna.

Egyszerűen sasolj mint egy vadaszkutya, készülj fel a lelépő gyalogosra autan kész, ha remegsz egy gyalogatkelő látvanyától az önmagában pszihés dolog csak, amit le kell küzdeni aztán meg is vagy.

Hogy hogyan, az nehezebb kérdés, de kezdetnek pont elég a kresz, közelitsd meg úgy, hogy ha lenne ott gyalogos akkor el tudd engedni.

ma 14:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Hála égnek és sokak idegesítésére (a türelmetlen sofőrökre gondolok) mindig betartottam mind a sebességet és mindent amit kell.ma is levezettem 80km és ha kellett márpedig kellett (mivel városba is voltam) megálltam a zebránál.de igen ahogy írod eleve stresszesebb most az életem+új kocsim van valóban pszichés dolog ez amit le kell küzdenem.Eddig mindent megoldottam magam,de lehet ebben segítséget fogok kérni.Köszönöm szépen,hogy írtál!
ma 14:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem a problémádat.

Nappal messziről látni, hogy ha van "gyanús" gyalogos a környéken. Ha esetleg mégse látni (pl. parkoló autó, bokor, stb. miatt), akkor meg lelassítasz.

Sötétben problémás sok esetben, ha nem elég jó a közvilágítás, a szemben jövők meg elvakítanak. De hát akkor meg megint csak ott a lehetőség, hogy lelassítasz, ha nem vagy benne biztos, hogy nincs gyalogos. Ezt én is így csinálom, meg mindenki, aki nem szeretne börtönbe kerülni. Az sajnos tény, hogy rengeteg a barom gyalogos, aki "nekem van elsőbbségem" felkiáltással belép az olyan autó elé is, ami láthatóan már nem fog tudni megállni. Ezt majd a sírkövére is biztos felírják, hogy neki volt elsőbbsége... De hát ha leveszed a lábad a gázról, és a szükséges mértékig lelassítasz, akkor nem fogod elütni.

És igen, az jó nagy koppanás, ha elütnek valakit.

ma 15:56
 4/4 kutyafule4 ***** válasza:
Ez elég para, ha nem látsz, menj lassabban. Ha még mindig nem, akkor ne vezess.
ma 16:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!