Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ittas vezetés, 0,38 mg/l...

Ittas vezetés, 0,38 mg/l légalkoholszint. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Nos, az a helyzet, hogy elkövettem egy nagy hibát.

Egy rövid távra megkockáztattam azt, hogy beüljek a volán mögé, pechemre pont levillogott a rendőr és igazoltattak. A szonda 0,38-at mutatott.

A jogosítványomat a helyszínen bevonták. Mire számíthatok?

Az elsődleges cél, hogy minél előbb visszakapjam a vezetői engedélyt ugyanis munkaeszközöm az autó.

Igen, tudom, hülye voltam... megbántam a tettemet - kérlek titeket hogy hasznos, segítő válaszokat adjatok.

A megtett táv kb 500 m volt, éjszaka - egy forgalommentes kisebb vidéki településen - bár tudom ennek itt nincs különösebb jelentősége.

Baleset nem történt, és büntetlen előéletű vagyok.

Ügyvédi konzultáció már folyamatban - próbálkozunk különféle enyhítő körülményekkel. Az eltiltás minimum ideje 1 hónap - ennek kapcsán kérdeznék rá, hogy esetleg erre mennyi esélyem volna? Volt olyan aki hasonló értékekkel kevesebb mint 6 hónapot kapott? Persze olyan történeteket is szívesen meghallgatok akiktől ennél hosszabb intervallumra vonták meg a jogsit. Utánképzés minden esetben kötelezô?

Köszönöm előre is a válaszaitokat! 19/F

2020. júl. 20. 02:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
63%

20. Így van.

Erről nekem az jut eszembe hogy egy kis falauban egy ügyvéd nem él meg, de kettő ügyvéd az nagyon jól meg él.

2020. júl. 22. 07:57
 22/25 anonim ***** válasza:
Az ittas vezetők nagyon kétségbe tudnak esni, ezt használják ki az ittas vezetőkre specializálódott ügyvédi irodák! Ők olyanok, mint a dögkeselyűk! Lehúznak jópár százezerrel ügyvédi munkadíjra, + még 1-2 százezer fölösleges szakértői díjak, aztán rávesznek, hogy az ő általuk kitalált kamu történettel állj elő (mikor-mennyit ittál), aztán amikor megkapod az ítéletet, verik a mellüket, hogy ezt is elintézték! Valószínűleg ugyanazt az ítéletet kapod! :)
2020. júl. 22. 08:17
 23/25 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek...

Ügyészségre fognak beidézni? Mert biróság zárva van.(Itélkezési szabadság van) Vagy hova fognak beidézni? Kérted,hogy írják bele a gyorsított eljárást

Én inkabb ismerosok által keresnék ügyvédet. Hátha nekik volt,van tapasztalatuk azzal az ügyvédel és valószinüleg ajánlani is fogják.

2020. júl. 22. 09:29
 24/25 Bossguess válasza:

Szia nekem 0,30mg volt a légalkohol.

120 ezer meg 8 honap el tiltás

Ugy néz ki után kepzés nem kell

Egyszer már el tiltotak 3 hónapra ahoz képest jól megusztam. Hát enyi az én történeten hátha segìt.

2021. márc. 31. 01:29
 25/25 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Mi lett végül az ítélet? Nekem ugyanez az érték jött ki a helyszínen.

2023. szept. 14. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!