Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Meg tudok tanulni vezetni?

Meg tudok tanulni vezetni?

Figyelt kérdés

22. Óránál tartok, lassan vizsgázom kéne, de még elég gyatrán megy a vezetés. Annyira szeretném megtanulni, de már azon gondolkodom hogy feladom! Nem nekem való...

Volt már valaki így? Nagyon el vagyok keseredve.

2020. jún. 26. 19:41
 1/10 anonim ***** válasza:
71%

Szinte minden nap van hasonló kérdés itt.

Rettentő béna autósokkal szoktam találkozni minden nap, ha nekik sikerült, akkor neked is fog. Könnyen lehet, hogy a minimális óraszám nem lesz elég, de ne aggódj, az átlagos óraszám 45 körül alakul.

2020. jún. 26. 19:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

22 ?? :)

Én ennek vagy négyszerese után mentem először vizsgázni és úgy is csak harmadjára sikerült, de mondjuk én már eleve féltem megtanulni, csak muszáj volt, szóval 22 óránál jársz és azt írod, nem neked való, miközben meg te szeretnéd is, hát...DE, NEKED VALÓ!

FEL NE ADD!! Ha én megtanultam, akkor neked is menni fog, csak még nagyon az elején jársz és nem kell azokra hallgatni, akik 40 óra után már zsenikként vizsgáztak, mert nem ez az átlagos és a csoportomból is a legtöbbnek csak sokadjára sikerült, szóval ne keseredj el, gyakorolj sokat és menni fog! :)

2020. jún. 26. 20:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi kényszerít rá, hogy vizsgára menj ilyen kevés óraszámmal? Még épphogy csak elkezdted. Persze meg lehet próbálni, csak ha nem sikerül, akkor nagyobb lesz a kedvtelenség.
2020. jún. 26. 20:48
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem kényszerít rá semmi, csak mindenki azt kérdezi hogy "még nem mész vizsgázni? " én meg csak pislogok hogy még tolatni sem tudok rendesen nemhogy 2 kocsi közé beállni... Na meg az oktatóm is beszólogat hogy ne vagyok egy nagy sofőr, meg nem haladunk, egyhelyben topogunk stb.
2020. jún. 26. 21:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Tolatva parkolás egy külön műfaj.

60+ éves okatómtól semmit nem tanultam ezen a téren, azt sem tudta sokszor, hogy velem hogy áll jelenleg (óraszámon kívül), mit kell esetleg még gyakorolnunk. A nevemet sem tudta volna 30 óra után, ha nincs felírva.

Vizsgán úgy áltam hozzá, hogy beállok a legjobb tudásom szerint:

1. Nem megyek neki semminek, sasolok ezerrel minden manővernél.

2. Több mint 30 centi? Leszarom, 1 hibavonal.

3. Kicsit ferdén állok? Leszarom, 1 hibavonal.

4. A végén behúzom a kéziféket, kész vagyok, mehetünk tovább. Nem zavarok senkit sem az elb*sz*tt parkolásommal.

Élőben meg addig megyek, amíg nem találok előremenetben parkolható helyet. Majd megtanulom netről, és begyakorlom.

Vagy a következő autóm parkolóradaros lesz.

Hála a jóég, előre merőleges parkolást húztam.

2020. jún. 26. 23:35
 6/10 anonim ***** válasza:

#5+

Jönnek majd a lepontozások, meg ittam is már, meg nem is a kérdésre válaszolok, de ez van :)

Nem fogsz még 80 óra után sem megtanulni rendesen vezetni, ne is erre törekedj.

22 óra után a vizsgáról kérdezőket meg röhögd ki.

Fél évvel és 5000km-rel a vizsga után kezdem magabiztosan kezelni a saját autóm:

1. Előre gondolkodva vezetek.

2. Időben indexelek, és utána fékezek, majd kanyarodok.

2. Röhögök az előttem levőkön, amikor nem tartják a megfelelő követési távolságot. Ő fékezget, én elengedem a gázt.

3. Ha megy a tempó körülöttem, városban 60-nal megyek (nagyobb követési távolsággal).

4. 90-es szakaszon, ha minden adott megelőzöm a 60/70-es tempós fékezgetőket.

5. Minden engem előzőt elengedem boldogan (ne lihegjen a nyakamban), még rá is fékezek picit, hogy előbb túlessen rajta.

Egy kis sztori még a 60+ oktatómról:

Porosz oktatási módszer, minden hibánál kb. örültem, hogy nem szállít ki és fekvőtámaszokat nyomat velem.

Egyszer egy körforgalomban, szokása szerint nem előre mondta, hogy hányadiknál megyünk ki, hanem "most ki". Hát bocs, éppen azzal voltam elfoglalva, hogy 2-esbe rakom.

Erre elkezdett hisztizni: akkor menjen amerre akar.

Köröztem vagy 4-et, kimentem, leaálltam, bocsánat máris nyomom a fekvőtámaszokat.

Hála istennek lenyugodott, folytattuk.

Ott már megfordult a fejemben, hogy kiszállok és otthagyom a p*csába. Ennyire fasz oktató nem lehet.

Sok sikert neked, idővel menni fog!

(ne hagyd magad alábecsülni, és ne becsüld túl magad)

2020. jún. 27. 00:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Nyugi kérdező! Meg fogod tudni tanulni.

Én az elején annyira szarul vezettem, hogy azt mondta az oktatóm, hogy nem nekem találták ki ezt az autóvezetést. Aztán a vége felé annyira jól ment, hogy bármit kért, hiba nélkül, korrigáció nélkül meg tudtam oldani. Engem külön autópályára is felvitt. (azt mondta nem szokott ilyet, csak kivételes esetben a jobb tanulóival)

Végül vizsga csak másodjára lett meg mert rhadtul izgulós vagyok és annyira rástresszeltem, hogy bele hibáztam. A második alkalommal hiba nélkül végig csináltam, de ott szimpatikusabb volt a vb is.

Egyébként van egy ismerősöm, ő ötödjére ment át, na ott már tényleg minden remény elszállt, de aztán a végén már annyira leegyszerűsítették neki a vizsgát, hogy maga választhatott parkolási módot. Végül kegyelemből átrúgdosták de első önálló útján balesetet szenvedett, azután 1,5 évig nem mert kocsiba ülni. Most jelenleg ismét ismerkedik az autóval.

Szóval ha ilyen embereknek sikerült akkor neked is fog, ne aggódj!

Sok sikert :)

2020. jún. 27. 09:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Nyugi! Mindenki megtanítható!

Az oktatóm azt mondja, nem leszek egy Sumacher, de jók amiket csinálok.

Most valamivel a 70.óra fölött vagyok.

Már a vizsgára készülünk.

Ma mondta, hogy volt egy csaj, aki eddig a legnehezebb eset tanulója volt, 5.re vizsgázott le, de vezet egyedül.

Azt is mondta, hogy én jobb képességű vagyok, és nekem nem kell majd 5 vizsga.

Én az esélytelenek nyugalmával indulok.

Baj csak akkor lehet, ha kihúzom az egyik nehéz országútit, vagy maximum elrontom a parkolást.

De ennyi.

Ha én azt érzem menni fog, akkor neked is megy majd.

22 óra kevés.

Még az elején vagy nagyon

2020. jún. 27. 12:14
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, és a biztatás, remélhetőleg igazatok lesz és sikerül!
2020. jún. 27. 22:07
 10/10 anonim válasza:
Azóta van jogosítványod?
2020. szept. 5. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!