Ittas vezetés, 0,38 mg/l légalkoholszint. Mire számíthatok?
Nos, az a helyzet, hogy elkövettem egy nagy hibát.
Egy rövid távra megkockáztattam azt, hogy beüljek a volán mögé, pechemre pont levillogott a rendőr és igazoltattak. A szonda 0,38-at mutatott.
A jogosítványomat a helyszínen bevonták. Mire számíthatok?
Az elsődleges cél, hogy minél előbb visszakapjam a vezetői engedélyt ugyanis munkaeszközöm az autó.
Igen, tudom, hülye voltam... megbántam a tettemet - kérlek titeket hogy hasznos, segítő válaszokat adjatok.
A megtett táv kb 500 m volt, éjszaka - egy forgalommentes kisebb vidéki településen - bár tudom ennek itt nincs különösebb jelentősége.
Baleset nem történt, és büntetlen előéletű vagyok.
Ügyvédi konzultáció már folyamatban - próbálkozunk különféle enyhítő körülményekkel. Az eltiltás minimum ideje 1 hónap - ennek kapcsán kérdeznék rá, hogy esetleg erre mennyi esélyem volna? Volt olyan aki hasonló értékekkel kevesebb mint 6 hónapot kapott? Persze olyan történeteket is szívesen meghallgatok akiktől ennél hosszabb intervallumra vonták meg a jogsit. Utánképzés minden esetben kötelezô?
Köszönöm előre is a válaszaitokat! 19/F
H.K r.százados
Rendőrségi előadóhoz mennie kell? mindenképpen. Vagy már csak a tárgyalásra fog menni.?
Köszönöm a válaszokat!
Nos, a kihallgatás/vallomástétel megtörtént, a tárgyalás még nem.
Gondolom ott derül majd ki a végkimenetele a dolognak.
Ahogy egyes válaszolók írták - igen - gyorsított eljárásban 30 napon belül fognak várhatóan beidézni.
Ügyvéd szerint 6-12 hónap eltiltásra kell számítanom + kötelező utánképzésre.
Olvasgattam azóta a neten is -
Az ittasvezetés.hu oldal, illetve "Szuperék" ügyvédi csapatja szerint az utánképzés elkerülhető, az eltiltást pedig 1-3 hónapra lehet minimalizálni.
Ezt fórumokon véleményírók is alátámasztják ugyan, de kissé szkeptikus vagyok. Érdemes esetleg őket választani a bírósági tárgyaláshoz? Valakinek tapasztalatok?
A jelenlegi ügyvédem egykét infót tévesen is adott át - mint pl, hogy jogosítvány nélkül, eltiltás alatt a vezetés csupán egy szabálysértési pénzbírság.
Viszont ahogy Ti is írtátok, illetve ahogy a neten is olvatam - ezért akár fogda is járhat idén.
Váltanom kellene? Talán más, kifejezetten az ittas vezetésre specializálódott ügyvédek hatékonyabb segítséget tudnak majd nyújtani?
Köszönöm előre is!
Gondolom meglátszódott a vezetéseden, hogy ittál. Ok nélkül nem villogtatnak le senkit a rendőrök, de ha nagy csoda folytán mégis előfordul, szondát nem alkalmaznak, csak gyors jogsi, forgalmi ellenőrzés.
Attól, hogy te azt hiszed normálisan közlekedtél, korántsem úgy van. Én is úgy érzem r3szegen, hogy egyenletes a járásom, közbe mindenki látja aki józan, hogy majd elesek.
Remélem tanultál belőle
Az ügyvédek nagyon jól megélhetnek az ittas vezetés miatt bíróság elé idézett kuncsaftoktól bezsebelt pénzekből, akaratlanul is sok ilyen hirdetést láttam már fönt az interneten.
A gyakorlatban nem tudom mennyire hihető az, hogy a 6-12 hónapos eltiltás 1-3 hónapra mérsékelhető.
Bizonyára van jelentősége az ügyvédnek, de ez nekem inkább tűnik úgy, hogy valahogy nekik is el kell adni magukat.
Személyes tapasztalatom nincs, de azokon az esetekben, amit hallomásból ismerek, inkább a rendőr százados által felvázolt ítéletek születtek, de tudok sokkal súlyosabb esetről, ahol az illető visszaesőként, súlyos alkoholos állapotban vezetett, és az eltiltás mellé másfél milliót fizetett ki - no ott volt jelentősége az ügyvédnek, mert a másfél millió a börtön helyett lett, mint lehetőség (vagy börtönbe megy, vagy fizet)
A te eseted sokkal enyhébb, csak ugye zéró tolerancia van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!