Ittas vezetés, 0,38 mg/l légalkoholszint. Mire számíthatok?
Nos, az a helyzet, hogy elkövettem egy nagy hibát.
Egy rövid távra megkockáztattam azt, hogy beüljek a volán mögé, pechemre pont levillogott a rendőr és igazoltattak. A szonda 0,38-at mutatott.
A jogosítványomat a helyszínen bevonták. Mire számíthatok?
Az elsődleges cél, hogy minél előbb visszakapjam a vezetői engedélyt ugyanis munkaeszközöm az autó.
Igen, tudom, hülye voltam... megbántam a tettemet - kérlek titeket hogy hasznos, segítő válaszokat adjatok.
A megtett táv kb 500 m volt, éjszaka - egy forgalommentes kisebb vidéki településen - bár tudom ennek itt nincs különösebb jelentősége.
Baleset nem történt, és büntetlen előéletű vagyok.
Ügyvédi konzultáció már folyamatban - próbálkozunk különféle enyhítő körülményekkel. Az eltiltás minimum ideje 1 hónap - ennek kapcsán kérdeznék rá, hogy esetleg erre mennyi esélyem volna? Volt olyan aki hasonló értékekkel kevesebb mint 6 hónapot kapott? Persze olyan történeteket is szívesen meghallgatok akiktől ennél hosszabb intervallumra vonták meg a jogsit. Utánképzés minden esetben kötelezô?
Köszönöm előre is a válaszaitokat! 19/F
Ez már meghaladja azt az értéket, ami csak szabálysértés, 0,25 milligramm per liter légalkohol szint fölött máŕ bűncselekménynek minősül, igaz ez az érték a legkisebb, nagyon enyhe besorolás alá esik.
Az, hogy mire számíthatsz, az a bírótól, és bizony az ügyvédtől is függ.
A bíró minden bizonnyal bekéri a veled kapcsolatos feljegyzéseket, jó esetben nincs semmi, de ha már kaptál figyelmeztetést, helyszíni bírságot, netalán más jellegű törvénysértést követtél el, az súlyosbító tényező.
Éjszaka, forgalommentes településen..
Pont így tudsz ittasan a legkönnyebben elütni egy gyalogost.
Pontosan úgy van,hogy elöéleti pontokat nézik,visszamenőleg 2 év szabálysértés,5 év bűncselekmény.Ezeket mindenképpen megnézi a biróság!.
A bünetést nehéz megállapítani,de kb: max egy évre bevonják.
Van más kategóriád? Mert ha igen akkor kérvényezni kell a kategória eltiltást.
Fontos!. Nagyon sokáig fog tartani az ügy mire vége lesz.
"büntetlen előéletű vagyok"
Csak voltál. Ezt nem fogod megúszni figyelmeztetéssel.
Ajánlom, hogy új munkát keressél. Egy hónapon belül még a bíróságra sem kerül az ügyed, nemhogy visszakapjad a jogsit.
Lesz utánképzés is persze, az sem pár napos procedúra.
Talán egy éven belül lesz újra jogsid. Előtt ne számíts rá.
"Mire számíthatok?"
A leginkább:
- 1-2 hónap garantáltan jogosítvány nélkül, amíg lefut az ügy a bíróságon
- Pénzbüntetés (6-jegyű, vastagon)
- Eltiltás (tippre 6 hónap, de lehet kevesebb, elképzelhető hogy semennyi, fateromat fogták meg 2 sörrel de nem tiltották el, pedig nem első eset volt)
- Ha kezdő vezetői engedély, akkor a 2 év újraindul
Ha első eset, akkor felfüggesztett és társai nem lesznek, főleg nem ezzel az értékkel.
A magyar szabályozás szerint a vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül.
A korábbi szabályozás a rendőrhatóságot jogosította fel arra, hogy a minősítés idejét legfeljebb két alkalommal, egy év időtartammal meghosszabbítsa, amennyiben a közúti közlekedés szabályainak megszegésével elkövetett közlekedési bűncselekmény miatt a bíróság a jogosult büntetőjogi felelősségét jogerősen megállapította, vagy közúti közlekedési szabálysértés elkövetése miatt a vezetői engedély visszavonását a szabálysértési hatóság jogerősen elrendelte.
A jelenlegi szabályozás alapján az időtartam már nem meghosszabbodik, hanem a kétéves ciklus újra kezdődik. Ennek megfelelően a kezdő vezetői engedély minősítés kétéves időtartama közlekedési szabálysértés, vagy bűncselekmény miatt jogerősen kiszabott járművezetéstől eltiltás, illetve a vezetői engedély külön jogszabályban meghatározott visszavonásának leteltét követően kezdődik újra
6 hónap alatti eltiltást a bíróság nem ad! Az ítélet mindenképpen gépjárművezetéstől való eltiltás 6 hónaptól x ideig.Plusz pénzbírság 6 számjegyű összeg, szerintem 150 00ft lesz. Ettől nem leszel büntetett előéletű. Erkölcsidben nem lesz benne, bűnügyi nyilvántartásban nem fogsz szerepelni. A bíróság nem fogja vissza adni a jogsidat, hiába munkaeszközöd az autó. Max a legkevesebb idejű eltiltást kapod (6 hónap). Ha ez életedben az első eset akkor ennyivel megúszod.Többet ne tégy ilyet!
HK. r.százados
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!