Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy döntenél? Jogi, vagy...

Hogy döntenél? Jogi, vagy etikai szempontok alapján?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti.

Buli után éjjel, elhagyatott utakon haza kell menni autóval (se tömegközlekedés nem jön szóba, se szállás, se egyéb, és ismétlem: a kérdés elméleti), akkor kire bíznád a vezetést: arra az egy emberre, akié az autó, és akinek jogsija van - de ivott és balesetveszélyes lenne, ha így vezetne -, vagy arra, akinek nincs jogsija, de magabiztosan tud vezetni (vizsga előtt áll pl), és nem is ivott?

Tudom, hogy legjobb, ha egyik sem. De a két lehetőség közül melyik mégis?

2020. júl. 11. 21:36
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
78%
A rendőrök az egyiket ittas, a másikat jogsinélküli vezetésért kapcsolhatnánk le, így inkább az, aki biztonságosan tud vezetni.
2021. jún. 7. 23:52
 32/34 anonim ***** válasza:
84%
voltam már így.... soförszolgálat. ha bulira piára nőre van pènz, legyen erre is...
2021. jún. 8. 10:35
 33/34 anonim ***** válasza:
19%
Egyiket sem. Kihívnék egy sofőrszolgálatot, elég sokból lehet válogatni. Nem vagyok hajlandó két rossz lehetőségből választani.
2021. jún. 8. 11:19
 34/34 anonim ***** válasza:
19%
èn oltás után jártam úgy hogy elindultam nem volt nagy gond. 10 percre rá olyan migrènem volt (sose volt ilyen) hogy havert hívtam fel, hogy jöjjön èrtem. Konkrètam gondolkozni nem tudtam ès majdnem átmentem egy piroson ami 2*3 sávot keresztezet. ott helyben megáltam,vèszvillogó. jött a rendőr kèrdezte mi van. elmondtam neki,5 per utánn ott volt barátom, ő vitt haza....
2021. jún. 9. 08:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!