Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy döntenél? Jogi, vagy...

Hogy döntenél? Jogi, vagy etikai szempontok alapján?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti.

Buli után éjjel, elhagyatott utakon haza kell menni autóval (se tömegközlekedés nem jön szóba, se szállás, se egyéb, és ismétlem: a kérdés elméleti), akkor kire bíznád a vezetést: arra az egy emberre, akié az autó, és akinek jogsija van - de ivott és balesetveszélyes lenne, ha így vezetne -, vagy arra, akinek nincs jogsija, de magabiztosan tud vezetni (vizsga előtt áll pl), és nem is ivott?

Tudom, hogy legjobb, ha egyik sem. De a két lehetőség közül melyik mégis?

2020. júl. 11. 21:36
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
88%
#10 Az hogy pár évig nem kaphat jogsit, szerintem eltörpül azmellett hogy a másik élete végéig bűntetett előéletű lesz.
2020. júl. 11. 23:22
 12/34 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem nem. Azért, hogy egy részeg hülyét megmentsek egy eljárástól én meg ne kapjak jogsit????

Miért szívjak én?

2020. júl. 11. 23:27
 13/34 anonim ***** válasza:
88%

A kérdés az volt kire bíznád a vezetést, ki mellé szállnál be. Nyilván a józan mellè szállnék be.

De ha én volnék a józan, nem vezetnék, inkább hazagyalogolnék, mint vezessek és ne legyen jogsim.

Volt egy felelőtlen autótulaj, aki ivott. Mentsük meg szegényt, ússza meg, ellenben én meg kapjak eltiltást meg jó nagy pénzbírságot?

2020. júl. 11. 23:31
 14/34 anonim ***** válasza:
70%
#12 jogos az érvelésed. Ebben az esetben mindenki szívni fog. Csak az a kérdés hogy ki kevésbé.
2020. júl. 11. 23:31
 15/34 anonim ***** válasza:
78%
Ha 3 településsel arrébb lennék a lakhelyemtől vezetnék, de előre megbeszélném mindenkivel, hogy a büntetést ők fizetik közösen, enyém meg az eltiltás része.
2020. júl. 11. 23:33
 16/34 anonim ***** válasza:
25%

Második. De inkább nem iszok és tudják a pajtik, hogy rám számíthatnak.

Nincsenek barátaim :( soha nem kerték, hogy vigyek haza ittast. :(

2020. júl. 11. 23:35
 17/34 anonim ***** válasza:
72%
A büntetett előélet nem kísér el életed végéig, egy idő után tiszta lesz az erkölcsid, még komolyabb bűncselekmény esetén is.
2020. júl. 11. 23:48
 18/34 anonim ***** válasza:
33%
#11 nem a fenét....
2020. júl. 12. 00:11
 19/34 anonim ***** válasza:
33%
2020. júl. 12. 00:19
 20/34 anonim ***** válasza:
90%

Az a baj, hogy ha valaki mondjuk pont vizsga előtt áll, és eltiltják akkor ugye addig nem is vizsgázhat. Viszont ha a KRESZ vizsga utáni 2 évben nincs meg a forgalmi akkor bukó az egész, lehet előről kezdeni. Az pedig nem kis összeg.

Az ittas vezetésnél nagyon nem mindegy, hogy mennyit fúj. 0.5 alatt csak szabálysértés. Ott 30 vagy 100 ezres büntetés jár csupán. Az pedig lényegesen olcsóbb mint a jogosítvány tanfolyam.

Itt részemről az ittas személy fogyasztása döntené el a helyzetet. Azért mert valaki megivott egy sört még nem tekintem veszélyesnek. A legtöbb országban nincs is ez a zéró tolerancia marhaság. Viszont ha az egyén már érezhetően spicces akkor semmiképpen nem engedném vezetni, egyedül sem, sehogy. Ilyen esetben egyértelműen a jogosítvány nélküli mellé ülnék. Persze azt is csak akkor ha nagyon megbíznék abban, hogy tényleg jól vezet. A tanulók egy rész azért - főleg haveroknak előadva - jobbnak tartja a tudását a valoságnál. Volt nekem is olyan ismerősöm aki jogsi nélkül, lezárt magánterületen, sokkal ügyesebben tudott parkolni és manőverezni egy dobozos kisteherrel mint a jogosítvánnyal rendelkezők többsége.

2020. júl. 12. 02:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!