Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha elbocsátásra kerül sor...

Ha elbocsátásra kerül sor közalkalmazottak között akkor milyen szempontok alapján döntenek, ha 15 éve vagyok a cégnél és két gyerekem van akkor mire számíthatok?

Figyelt kérdés
2013. máj. 11. 22:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Én is közalkalmazott vagyok és szerintem sok mindentől függ.

Milyen munkaköröd van, egyedül csinálod-e, vagy többen vagytok egyforma munkakörben, mennyi a fizud, mennyire vagy megbízható annak ellenére, hogy van 2 kisgyereked, mennyire voltak/vannak megelégedve veled.

2013. máj. 11. 22:32
 2/7 anonim ***** válasza:
A pénz az első. Nem mindegy melyik kategóriát kell nekik fizetni.
2013. máj. 11. 22:35
 3/7 A kérdező kommentje:

"A pénz az első. Nem mindegy melyik kategóriát kell nekik fizetni."

Ez hogy értendő ,azt bocsájtják el inkább aki képzettebb,vagy azt aki kevésbé ?

2013. máj. 11. 22:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Aki képzet annak többet kell fizetni, így őket rúgják ki először.

Az, hogy van gyereked nem hiszem, hogy sokat számít.

2013. máj. 11. 22:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem számít, hogy 15 éve vagy ott és két gyereked van. Ezt a cégek nagy ívben lesz*rják.

Azt küldik el először, aki a legképzettebb, de attól még tudják nélkülözni.Mivel neki kell a legtöbbet fizetni.

2013. máj. 11. 22:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Én diplomás pályakezdőként kezdtem el dolgozni, fél éve voltam a munkahelyemen, amikor volt egy nagyobb létszámleépítés. A mi osztályunkról egy embert küldtek el, és mindenki azt hitte én leszek, de nem. Egy 20 éve ott dolgozó középfokú végzettségű emberke lett. Itt nem a pénz döntött, mert az én fizetésem magas, hanem a munka minősége. A főnökeink nem voltak vele megelégedve.
2013. máj. 11. 23:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is nemrég volt leépítés. 2 kollégámat küldték el azért, mert nekik felsőfokú végzettségük volt, így magas volt a bérük. 18-20 éve dolgoztak már ott, gyerekeik is vannak.

Elvileg azt kellene először nézni, hogy van-e valakinek fegyelmije. Ezután pedig a vidékről bejáró, ingázó munkavállalók közül kellene elküldeni valakit, ugyanis a törvény szerint a helyieket kell előnyben részesíteni.

2013. máj. 12. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!