Ha elbocsátásra kerül sor közalkalmazottak között akkor milyen szempontok alapján döntenek, ha 15 éve vagyok a cégnél és két gyerekem van akkor mire számíthatok?
Én is közalkalmazott vagyok és szerintem sok mindentől függ.
Milyen munkaköröd van, egyedül csinálod-e, vagy többen vagytok egyforma munkakörben, mennyi a fizud, mennyire vagy megbízható annak ellenére, hogy van 2 kisgyereked, mennyire voltak/vannak megelégedve veled.
"A pénz az első. Nem mindegy melyik kategóriát kell nekik fizetni."
Ez hogy értendő ,azt bocsájtják el inkább aki képzettebb,vagy azt aki kevésbé ?
Aki képzet annak többet kell fizetni, így őket rúgják ki először.
Az, hogy van gyereked nem hiszem, hogy sokat számít.
Nem számít, hogy 15 éve vagy ott és két gyereked van. Ezt a cégek nagy ívben lesz*rják.
Azt küldik el először, aki a legképzettebb, de attól még tudják nélkülözni.Mivel neki kell a legtöbbet fizetni.
Nálunk is nemrég volt leépítés. 2 kollégámat küldték el azért, mert nekik felsőfokú végzettségük volt, így magas volt a bérük. 18-20 éve dolgoztak már ott, gyerekeik is vannak.
Elvileg azt kellene először nézni, hogy van-e valakinek fegyelmije. Ezután pedig a vidékről bejáró, ingázó munkavállalók közül kellene elküldeni valakit, ugyanis a törvény szerint a helyieket kell előnyben részesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!