Külföldön vagy Magyarországon szülnétek inkább? És milyen szempontok alapján döntenétek?
Nehéz kérdés:)
Hol éltek?
És mi az ami elgondolkoztat azon, hogy itthon szüljél??Mert az itthoni egészségügyi ellátásnál azért nem nehéz jobbnak lenni:)Bár nem panaszkodom,mert ügyeleten szültem és mindenki nagyon kedves,rendes volt.
Húgom viszont Amerikában él, ő soha nem szülne itthon...azért az tényleg durva ott milyen az ellátás.
Mi az oka annak, hogy dilemmázol? Valami nem tetszik ott, ahol élsz? Vagy csak ide is vágyódsz (mármint érzelmileg)?
Amúgy attól függ melyik országról beszélsz. Valahol számomra furcsa feltételek vannak, alig foglalkoznak a kismamákkal, úgyhogy ilyen szempontból itthon én örültem annak, hogy sokszor rám néztek a terhesgondozás alatt, és bár valakit zavar, engem megnyugtatott a sok vizsgálat.
A szülés már más kérdés...lehet az külföldön jobb lett volna, de nem tudom, végülis így sem panaszkodom, rendes volt velem mindenki.
Belgiumban élünk de 2 hónap múlva lesz lombikbaba beültetésem otthon. Ez már eleve hordoz magában kockázatokat az egész várandósság ideje alatt is, főleg ha mindhárom baba megmarad.
A másik szempont viszont az, hogy a gyerekek érdekeit melyik döntésem szolgálná jobban a jövőjük tekintetében.
Nagyon tanácstalan vagyok.
és az itthoni terhesgondozást,szülést hogy tudnád kivitelezni?hazaköltöznétek a 9 hónapra?
Mi az, ami az ottani rendszerben nem tetszik?
Mert a babák szempontjából a lényeg az, hogy meglegyen a jó ellátás, és minden rendben legyen a szüléssel.
Igazából a legrizikósabb a várandósság időszaka lenne -már csak a kórelőzményeim miatt is-, éppen ezért nagyobb biztonságban érezném magamat otthon, annak a doktornőnek a "felügyelete" alatt, akinek már hosszú évek óta a páciense vagyok.
...És amennyiben a lombik sikeres lesz, úgy már nem is nagyon utazgatnék. Majd a férjem járna haza időnként...
De úgy érzem, ez se a legjobb megoldás. :(
Én is hasonló helyzetben voltam (csak nem lombik), de én nem mentem haza. Ami engem hazahúzott: sokkal alaposabb terhesgondozás, mint nyugaton (néha kicsit már zavaró, ha semmi baja a kismamának, de csak jobb mindig orvostól hallani, hogy minden rendben), a pénz, nálunk ugyanis nem minden helyzetben van minden ingyen az eü.-ben, és a nyelv, hiába beszéli az ember folyékonyan, orvosi szakkifejezésekben azért el lehet veszni, és ha bármi történik szülés közben, szeretném érteni a dolgot.
Végül én kint szültem, azért, mert nem tudtam volna boldogan megélni a terhességem a párom nélkül, még ha hetente-kéthetente hazajárt volna is, és ha hamarabb szültem volna, nem lehetett volna ott. Ebbe sosem egyezett volna bele (és én sem akartam volna így). 1 hónapot meg nem tud kivenni szabadságnak.
A te helyzeted így nagyon nehéz, bár gondolom, Belgiumban is jobban odafigyelnének a lombik miatt (pláne ha meglenne mind3). Én biztos, hogy külföldön maradnék, nem tudnám félig a párom nélkül csinálni.
Igen, abszolút egyetértek veled, én sem szeretném megfosztani a férjemet/magunkat ettől a páratlan időszaktól, főleg, hogy mindketten erre vártunk évek óta! :)
Te melyik országban szültél? És mely szolgáltatások/vizsgálatok nem voltak térítésmentesek nálatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!