Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit tegyek, ha nem tudom...

Mit tegyek, ha nem tudom bekapcsolni az övet?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok hízva. Régebbi autónk van, nem ér át az öv, nem tudom bekapcsolni sem hátul, sem az anyósülésen, de néha muszáj lenne utaznom.

Van rá megoldás, hogy utazhassak ebben az autóban? Mármint olyan módszerre gondolok, ami biztonságos és nem büntethető.

(Igen, tudom, fogyjak le, folyamatban van, de most nem ez a kérdés.)

2020. júl. 7. 10:19
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

#7 Az újabb autókban átér az öv, pl. a céges kocsiban, amivel dolgozni járok. Meg amúgy a legtöbb nagyobb autóban.

Eddig két olyan autóban ültem, amiben nem ért át az öv. Az egyik a főnököm saját kocsija, amit egy hétig használt amikor a céges kocsi szervizben volt, és valóban alig tudtam beülni, a másik a mi régi Ford Focus-unk, amiben hely az van, csak az öv nem ér át.

2020. júl. 7. 10:55
 12/20 anonim ***** válasza:

Lehet kapni biztonsági öv hosszabbítót!

[link]

2020. júl. 7. 10:56
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Ilyesmit én is láttam már neten, de azt írták, hogy csak csomag rögzítésére használható. Ennél mondjuk nem láttam leírva, utána fogok nézni, hogy ez mindegyikre vonatkozik-e, vagy csak egyes típusokra.

2020. júl. 7. 11:00
 14/20 A kérdező kommentje:

Ezt találtam neten:

"Figyelem! Személyszállítás és gyermekülés bekötése esetén mérlegeljen! Felhívjuk figyelmét, hogy legálisan nem használhatja a terméket ilyen célra, ha mégis megteszi KRESZ szabályt sért. Első ülésnél nem ajánlott a használata, ugyanis a légzsák időzítését elállítja. Azaz, ha netán baleset történik és nyílik a légzsák, akkor annak időzítése a gyári öv hosszra van kalibrálva, így ha ez meg van hosszabbítva, akkor légzsák nem megfelelő időben robban és akár halálos végkimenetele is lehet a balesetnek. Ez a tulajdonság érvényes a hátsó ülés esetében is, ha légzsákkal van szerelve." :(

2020. júl. 7. 11:03
 15/20 anonim ***** válasza:
79%
CSomagot is rögzítettem már övvel. AMit be lehet tapoosni, szuszakolni a hátsó ülésre, vagy elől az anyósülés és a műszerfal közé, azt lazán átérte az öv.
2020. júl. 7. 13:48
 16/20 A kérdező kommentje:

Mint írtam, nem mindegy a kocsi típusa. Ültem már 30+ éves Audiban is, ott be tudtam kapcsolni az övet (épphogy). Újabb Hondában, Hiluxban is simán. ~10 éves kétszemélyes Opelban is. De a ~15-20 éves Ford Focusban nem tudom, kb. 5-10 centi kéne még minimum, de akkor nagyon szoros lenne, moccanni se tudnék. Pedig az ülést teljesen hátratoltam.

Miért olyan hihetetlen amúgy, hogy 200+ kilósan nem ér át az öv egy-két kocsiban?

2020. júl. 7. 14:40
 17/20 A kérdező kommentje:
Vagyis 5-10 centi kétszerese, mert ugye duplán van a szíj.
2020. júl. 7. 14:41
 18/20 anonim ***** válasza:
84%
Az egyik ismerősöm is 200 kiló+, ezért elvitte szerelőhöz a kocsit, aki ki tudta cserélni benne az övet nagyobbra, azt hiszem 20.000 forintot fizetett, bár ebben nem vagyok biztos.
2020. júl. 7. 16:10
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm, azt hittem, hogy ennél jóval drágább egy csere. Ennyi bőven belefér. :)

Sima autószerelőnél járt az ismerősöd?

2020. júl. 8. 04:37
 20/20 anonim ***** válasza:
79%
Igen, sima autószerelőnél, bár nem mindegyik vállal ilyesmit, szóval utána kell érdeklődni rendesen.
2020. júl. 8. 11:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!