Hogyan lehetne megfékezni a közlekedőket?
Nincs olyan módszer, amibe ne lehetne belekötni.
Van, ahol a vagyoni helyzethez igazítják a büntetés mértékét.
Ellenérvek:
Nem igazságos, hogy az egyiket 10 000 forintokra büntetik, a másikat 2,4 millióra, brühühü (szerintem pedig így kellene)
A másik ellenérv: tudjuk, vannak papíron nincstelenek, luxusvillában. Hogyan állapítsa meg a közlekedési hatóság a tényleges vagyoni helyzetüket, ha más hatóságok sem képesek rá?
A jármű elvételére is van példa, de ott csak addig van lefogllava, amíg a büntetést be nem csengetik.
Kikezdhető, de jó módszernek hiszem a pontrendszerben néhány változtatást.
18-at lehet elérni. Legyenek olyan szabálysértések, amiért 17 pont jár. Pl. a piroson áthajtás, az agresszív vezetési stílus, rokihelyen, járdán parkolás stb.
Nem tudom más országoknak mi a titkuk, de jártam pár helyen, ahol elképzelhetetlen olyan, ami nálunk mindennapos.
Egyetlen válaszoló sem értette meg a kérdés lényegét. A pénzbüntetés valakiknek nem visszatartó erő, a jogsi elvétel sem, sem a pontrendszer, mert egyszerűen tojnak a szabályokra. De ha elvennék a kocsit, akkor nem tudna mivel szabálytalankodni tovább 3 hónapig.
Az elvek remeke a szabályozásunkban, de gyakorlatilag nem ér semmit. Erre lenne megoldás az én ötletem.
Megértettem.
Csak nem értek vele egyet.
Nem az autó tehet arról, ami történik. És vannak bérautók is.
Ha az autót bűnteted, az egyén továbbra is ott marad a társadalomban és nem autóvak fog szociopatát játszani, hanem fa husánggal.
Ezeket az egyéneket ki kell zárni a társadalomból, ha azt akarod, hogy ne legyenek a társadalom részesei.
A megoldás nem a büntetési tételek variálása, hanem a reális esély a büntetésre.
Hiába találod ki, hogy még az autót is zárolják, ha ennek szinte nulla az esélye, mert nincs tettenérés, nincs intézkedés. Csak a trafipaxozás megy a szokásos helyeken
Az ötleted tényleg xar, akinek a pénz bírság nem visszatartó erő annak szerinted mibe kerül bemenni egy szalonba és venni egy másik autót. Mellesleg valószínű vennének is sokan, mivel nem gondolsz bele, hogy sokaknak munka eszköze lehet.
Amúgy szabálytalan parkolásért kapsz kerékbilincset, meg elszállítják a telepre, de se hely nincs 3 hónapos tárolásra, sem ember, hogy minden gyorshajtót félre állítsanak és hívják a trailert.
Meg 3 hónap állás sok idő egy kocsinak, nem tudom tudod-e milyen következményei vannak, főleg mivel nem hiszem, hogy fedett helyre gondoltál.
Még egyszer mondom az ötleted kivitelezhetetlen, de a kommentelők jókat írnak.
Szóval ha én nem állok meg a STOP táblánál, hanem 2-esen kb 5-el kigurulok akkor vegyék el a kocsimat 3 hónapra.
Meg a lóf**zt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!