Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Sokan miért nem tartják be a...

Sokan miért nem tartják be a sebességhatárokat?

Figyelt kérdés

Mostanában elég sokat közlekedünk főúton, lakott területen kívül kollégám 106-ra állítja a limitert, de még így is szinte mindenki megelőz. Egyszer utánamentünk egynek aki megelőzött, 120 környékén még távolodott.

Az autó a fedélzeti számítógépen a pontos sebességet mutatja, rendes GPS-szel lett lemérve.

Nem félnek az emberek hogy egy balesetnél, ha túl is élik komoly büntetést kaphatnak?

2020. ápr. 25. 11:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
51%

"30 év óta mindig is így mentem... Jövő héten is így fogok menni... És az azutáni hetekben is így fogok menni "

A halálos balesetek továbbra sem a gyorshajtásból erednek, hanem még mindig az út- és látásviszonyoknak nem megfelelő eszeveszett száguldásból. Momdhattak bármit ez mindig így volt és így is lesz.

Én még legalább is sose hallottam olyat, hogy egy napsütéses Májusi napon, egy gép gépjármű 110km/h-s sebességgel haladt egy gyér forgalmú, széles, kiváló minőségű útszakasz 5km-es egyenesében, 3km es látótávolsággal és 2 perc múlva halott volt mert 90 helyett 110-el ment.

De linkeljetek ilyen rejtélyes baleseteket ha ti ismertek,hogy megijedt a gépjármű amiért 20-al átlépte a megengedettet és egy száraz, kiváló minőségű útról ledobta magát.

2020. ápr. 26. 15:38
 12/12 anonim ***** válasza:
77%
Különösebben már régóta nem izgulok rá, ha valaki a 90-100 közötti tempómnál leelőz, de akkor se, ha épp 85 km/h körül épp a tájat nézegetem. Ilyenkor általában arra gondolok, hogy sietős dolga lehet. A menetirány szerinti egy forgalmi sávos lakott területen kívüli főutak egy része rossz minőségű, azokon nyomatni nem vall józan észre, egy úthiba bármikor megdobhatja az autót, aztán hiába a menetstabilizátor, árokba köthet ki a lovag.
2020. ápr. 27. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!