Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem tartják autópályán...

Miért nem tartják autópályán a követési távolságot?

Figyelt kérdés

Mindenki tudja, hogy semmi esélye megállnia, ha nagyot fékez az előtte haladó, mégis 10 méterre rámennek a másikra.

Akár 10-20 kocsi is így vonatozik reggelente.

Aztán az elől haladó fékez, hátrébb meg rögtön baleset.

Ritka az olyan reggel amikor nincs baleset.

2019. nov. 16. 09:16
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Nem, nem tudja, hogy kevés az esélye megállni..

A fizikát nem lehet becsapni.

Lehet bármilyen jó, új technikával felszerelt autód, az emberi reakció idő változatlan, folyamatos haladásban a figyelem is csökken.

És a fizika: ki tudja azt, hogy egy 50-el haladó autó mozgási energiájának majdnem 7-szerese(!!!) egy 130-al haladó autóé.

És azt fel emészteni a megálláshoz, vagy "besegít" az előttem lévő......

2019. nov. 16. 09:49
 2/8 qkker1 ***** válasza:
77%
Németországban már büntetik, tele van a pálya kamerákkal, amik a követési távolságot fotózzák.
2019. nov. 16. 10:35
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

10 méterre?

Tegnap megyek tej ködben 110-el, 140-150 sebességgel robogott el mellettem Audi-BMW-Merci hármas egymástól alig 1 méterre.

Az emberek többsége egyszerűen eldobja az agyát ha a volán mögé ül.

2019. nov. 16. 10:40
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Mert sok Tökös Macsó Manó, és Manónék képtelenek beállítani a tempomatot a követési távolság figyelembe tartásával. Másrészt nem időben kelt, így fél, hogy elkésik, és "csak nekem fontos, hogy a munkahelyemre érjek" szindróma elindul náluk. Van, aki nem bír a rábízott lóerőkkel, és megy, mint akit üldöznek, mert ő a menő...

Durván nyomják sokan, az tuti.

2019. nov. 16. 12:58
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

"Mindenki tudja, hogy semmi esélye megállnia, ha nagyot fékez az előtte haladó..."

Nem, sajnos nem tudják. Nekem volt több kollégám, aki így vezetett. Amikor mondtam nekik, hogy ugye tudják, hogyha az előttünk haladó autós fékez, akkor arra nem lesz ideje, hogy a fékre áttegye a lábát és már felkenődtünk rá. Erre a válasz, hogy ugyan dehogy, simán meg tud állni, ne legyek már ilyen beszari...

Szóval sajnos ezek az emberek ezt teljesen biztonságosnak gondolják, egészen addig, amíg balesetet nem okoznak. A legszebb az egészben, hogy 2 másodpercet sem nyernek ezzel.

2019. nov. 16. 14:39
 6/8 anonim ***** válasza:
22%

Azért mert kialakult az a helyzet, hogy nem tartanak jobbra, amikor ő már úgy gondolja, hogy tőle nem lehet gyorsabb. Szinte rá kell mászni a másikra ezáltal jelezve neki, hogy menni akarsz. A másik probléma, hogy ha megtartod a követési távolságot egyből megjelenik egy indexkirály, aki már előtted is van.

Nem helyes, de sajnos kialakult ez a helyzet és ez megint azért jött létre, mert sokan nem értik az autópálya-használatot, vagy csak egyszerűen népnevelő tevékenységet folytat.

2019. nov. 16. 17:47
 7/8 anonim ***** válasza:
34%
én börtönbe csuknám őket.
2019. nov. 17. 09:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Én fél évre jogsi bevon, kötelező fejtágító és vezetési gyakorlat lenne a büntetése a pénzbírság mellett.
2020. ápr. 25. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!