Mennyire tartjátok be a sebességhatárokat?
Szeretem betartani a sebességhatárokat, kivéve az országúton totálisan oktalanul elhelyezett táblákat (ismerem az utat ott, tudom,hogy az a kanyar 90-nel nagypapás, minek menjek 40-nel vagy akár 60-nal? még mellékút sincs meg semmi, gyönyörűen lehet látni mindenfelé, az út jó...).
Amiről írsz, az szerencsétlen dolog, de nincs mit tenni. Ha kamion tol (én kicsike motorral vagyok), akkor még végigtéphetek egy falun 80-nal, mert féltem az életem, de minden más esetben nagyon tisztelem a lakott területet. Én már próbáltam a rámragadtakkal mindent. Egyszer valaki 70-nel ment mindenütt és sajna túl sok volt a falu (közöttük kilőttem s akkor nyugtom volt egy ideig. 70-nel pedig nem megyek faluban csak azért, mert idegesít egy ilyen), mindig beért és még faluhoz képest is extra közel jött. De ha 35-re lassítottam, akkor sem előzött meg, pedig láthatta, hogy a szembesáv üres... Reménytelen az ilyen, de nagyon irritáló.
Azért szerencsére nincs lépten-nyomon ilyen.
Ne foglalkozz velük, tudom ez nem könnyű.
Én általában éjszaka vezetek munka miatt, én is be tartok mindent, nem csak a rendőrök miatt ha nem a biztonságom miatt is, meg hát főleg fő utakon éjszaka átt szoktak menni, sokszor találkoztam már szarvassokkal, disznóval ha gyorsabban mennék akkor biztos vagyok benne hogy nem bírnák meg állni.
Ha sokáig a segembe vannak és már nagyon zavar be kapcsolom a hátsó ködlámpát ez be szokott válni.
Útminőségfüggő!
Mivel elég öreg autóm van így kímélem!
Faluban 40-45, országúton 80-85, autóúton és autópályán 100-110.
Ahol természetesen befigyel 30-as vagy 60 v 70-es tábla akkor alatta, frásznak se hiányzik a büntetést, azt inkább a verdára költöm!
Ha ne adj isten országúton kifogok jó utat aminek az esélye valahol 0% és 2% között mozog akkor megyek 90km/h-t, ha pedig rossz utat fogok ki akkor 60-70-nél nem megyek többet, aki akar majd megelőz! aki meg nem tud megelőzni országúton egy 60-70-el közlekedőt az elég nagy sügér!
Semennyire, elég nagy gyorshajtó vagyok, viszont mentségemre szóljon, hogyha utólérek valakit, azt nem tolom le, hanem normálisan próbálom megelőzni, ha meg nem megy, tartom a távolságot.
Mit tudsz tenni ha a másik a seggedben jön? Ugye van a szokások ködlámpa, ablakmosó, büntetőfékezés, na én nem így csinálom. Hanem hagyok magam előtt helyet, kicsit elveszem a gázt, aztán picit befékezek (épp hogy a féklámpa égjen). Ettől a gátsó megijed, lelassít, eltávolodik tőlem, én meg a gázra lépek, és így jól megnövekszik a távolság köztünk. Általában ilyenkor kizökkennek a ritmusból, vagy észreveszik magukat, és normális követési távolságot tartanak.
nagyjából betartom, de inkább kicsit felette, mint alatta. orazágúton 90-100 között, autópályám 130-140, lakott területen meg ahogy a helyzet kívánja, egy zsúfolt belvárosi utcán nem nagyon megyek 20-30 fölé, hiába
50 a korlát. de ha 4-6 sávos úton mindenki 65-el vereti akkor én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!