Tahónak tartjátok az ilyet, vagy valahol igaza van?
Reggel mentem munkába, még nem volt tökéletesen letakarítva az út, az előttem haladó 20-al ment, amit én magam is túlzásnak tartottam,de nem igazán mertem/tudtam előzni.
Utolért minket egy kamion (nyerges,ponyvás pótkocsival), lendületből elkezdett tolni engem, lévén,hogy én mentem előtte közvetlenül.
Nyomta a dudát, és villogott, hirtelen azt hittem,hogy "fékproblémája" van, így félrehúzódtam, ő meg ki is előzött.
Az előttem haladóval ugyan ezt csinálta, dudált rá, és húzta a refit, aztán kielőzte.
Majd egy kereszteződésnél az előtte álló nem fordult ki nagy ívben balra, a kamionos meg dudált, majd lehúzott ablaknál kiabált ki neki,hogy menjen már, persze nem így fogalmazott.
Szóval ő aztán nem aprózta el, pedig 50-nél gyorsabban ő sem ment.
Én valahol megértem, nem vettem a szívemre,hogy letolt az útról, de nem tudom hová tenni...
Rám azért dudált egy vásári majom, mert a családtagjaim kerestem, hogy hol vehetem fel őket, majd utána kanyarodtam jobbra, és közben vissza merészeltem engedni a gázt.
Ne törődj vele, ezek ilyenek!
Mondjuk nem tudom, mit szólna a kamionos, ha én meg azért dudálnék rá, mert 40 tonnával lassan megy emelkedőn...
Nincs igaza, hülye f*ssz. Tisztelem a kamionsofőröket, de ismerek néhány nagyon nagy pofájút, aki magyaráz nekem, hogy hóban miért kell olyan lassan menni, stb. Persze, nekik könnyű, mert a 40 tonna súly tapad úgy ahogy a hóban is. Csak aztán ha egyszer mégis megcsúszik, akkor nem állítja meg semmi, erre nem gondol a marhája. Meg minimális emelkedőn már nem bírnak elindulni 2 centis hóban sem, mikor a traktorokkal kell kiszedni a 2 centis hóból őket, akkor nefélj, nem olyan nagy a pofájuk már.
Meg kéne jegyezni az ilyeneknek a rendszámát, aztán majd mikor száraz úton főúton 70-el poroszkál előttem, mert többel nem tud menni, akkor jól ledudálni és levillogni.
A kamionos tahó volt.
Aki viszont 3 centi hóban csak 20-al mer menni annak elvennék helyszínen a jogosítványát.
Út és látási viszonyoknak megfelelő sebbesség megválasztasa minden sofőr egyéni döntése és felelőssége. Ha elöttem lassaban hajt, akkor adandó alkalommal megelőzöm. Ha valakinek az én tempóm nem elég, jelezze a szándékát,előzzön meg. Azt segíteni is fogom.
Szerintem így korrekt.
De aki mögöttem villogtat, dudál, öklöt ráz, szülőzik, az ne csodálkozzon ha leveszem a lábam a gázról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!