Kikerültem egy furgont ami félig a járdán állt (szembe sávba nem mentem át), de amikor mellé értem ő irányjelzéssel elindult és az autóm jobb oldalát meghúzta. Ki a hibás?
nem te vagy a hibás, viszont az erő velük van. Jól tetted, hogy hagytad a francba. Mondjuk néhány fotó nem ártott volna a távozó kocsiról...azzal esetleg a cserbenhagyást lehet támogatni..hanem félsz a sok pofontól.
Ne rágódj, én is így tettem volna.
Leírásodból ítélve Te vagy a hibás. Ott kezdődik a történet, hogy ha valamilyen járművet, amely belóg az én sávomba kikerülök, akkor első dolog, hogy kiteszem az irányjelzőt, hogy kerülök valamit valamiért. A megfelelő oldaltávolságot mindenképpen tartani kell, és igen, át kell lépni a felezővonalat, mert mi lett volna, ha abból a parkoló járműből valaki kilép? Nem lehet csak úgy elsuttyanni a másik mellett. Ja, hogy jöttek szembe? Akkor neked fékezni kellett volna, adott esetben megállni, majd megfelelő ívben kikerülni a parkoló járművet, és akkor ez nem történik. De lusták vagyunk még az indexet is kitenni, pláne, hogy rohanunk, nehogy már megvárjuk azt a három szembe jövő autót elengedve!
"Rosszul mondtam. Igazából nem húztam rá, csak "relatíve" húztam rá. Tehát én kvázi egyenesen mentem, szóval értelmesen mondva nem húztam rá. A felezővonalat nem léptem át."
Relatíve ráhúztad? Relativitás elmélet létezik, de a KRESZ ilyen fogalmat nem ismer. És igen, az volt a baj, hogy a felezővonalat nem lépted át. Így szoktak elütni számtalan kerékpározó embert. Te vagy a hibás.
Megy a susmus, ráhúztam de nem is, nem indexelt de lehet hogy mégis.
Elég valószínű, hogy a te hibádból történt. Ha kitette az indexet mielőtt ráelőztél akkor a te hibád, vagy ha nem is indexeltél akkor is a te hibád, még ha ők se indexeltek. Gondolom oldaltávolság se volt megtartva, tehát megint a te hibád.
Jobb hogy nem álltál le cseverészni.
A furgonos mindenképpen hibázott, hiszen ő éppen indult, elsőbbséget kellett volna adnia neked.
Amibe bele lehet kötni az az, hogy elvileg kikerülésnél is biztonságos oldaltávolságot kellene tartani és ezt még tetézi az is, hogy ezt a szembejövő miatt nem tudtad megtenni, ha jól értem. Ha nem tudsz biztonságosan kikerülni valakit, akkor a szembejövőt meg kellett volna várnod. Értem én, hogy ez a valóságban nem így működik, de a jogrendszerünk nem az igazságszolgáltatásról szól.
Csak átismétlésként olvassuk el még egyszer a kikerülés szabályait, majd utána beszéljünk arról, hogy ki is volt a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!