Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki a hibás ebben az autóbalese...

Ki a hibás ebben az autóbalesetben?

Figyelt kérdés

Egy piros autó ment egyenesen,helységen kívül, (főúton) és le akart térni balra egy melékútra. Lelassult, jelzett, biztosított elölről és hátulról. A piros autó mögött egy kocsisór alakult ki. Miután a piros autó sofőrje biztosított egyből nem fordult be balra hanem egy métert ment még előre, hogy jól reatudjon fordulni az útra. Ezalatt hátul egy fekete autó sofőrje előzésbe kezdett, megelőzött 3 autót padlógázzal és a piros autó sofőrje ahogy be akart térni balra a fekete autó belerohant a piros autó elejébe. A piros autó 180°-ban megfordult és leszakadt a bal első kereke. A fekete autó eleje összetört leblokálva a jobb első kereket és az ütközéstől 50m-re ment le az útról.

Ki a hibás ebben a balesetben? Válaszokat előre is köszönöm!

2020. márc. 9. 13:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%

"a piros autó sofőrje biztosított egyből nem fordult be...."

Kérhetnénk ezt a mondatot magyarul? :O

2020. márc. 10. 10:37
 12/17 anonim ***** válasza:
83%
A fekete autó Audi volt, tehát ő a hibás. :-))
2020. márc. 10. 12:36
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az utolsó előtti el: A piros autó meggyőződőtt arról, hogy nem jön szemből senki és hátulról sem előz egy autó. Kb. egy másodperc múlva kezdett befordúlni balra s ez alatt kezdett el előzni a fekete autó. A piros autó sofőrje miután "kidugta az orrát" hiába nézheti a tükröt mivel abban már így nem lát semmit. És így lett meg a baleset.
2020. márc. 10. 21:32
 14/17 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező!

A problémás mondat:

"a piros autó sofőrje biztosított egyből nem fordult be balra"

A sztori világos, csak azt nem értem, hogy te miért nem tudsz értelmesen fogalmazni? :)

2020. márc. 10. 21:52
 15/17 apababa válasza:
100%
Nekem volt hasonló. Én voltam a piros autó egy motoros zárovonal plusz zebra előzött 130-al és belém jött . A helyszínen ugyan elísmerte de később meggondolta magát. a végén felesbe hoztak ki minket mert " A balra kanyarodónak meg kell győzödnie hogy az elözését nem kezdte e meg valaki szabályosan vagy akár szabálytalanul. több mint 30 éve történt de az igazságérzetemet még mindig bántja.
2020. márc. 29. 09:22
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha a piros autót nem szabad a kresz szerint megelőzni, ha balra indexel. Azonban neki is meg kell győződnie balra kanyarodás előtt, hogy nem kezdték-e meg az előzését (előzés vagy kikerülés ilyen szempontból mindegy). Az biztos hogy nem kizárólag a piros autó vezetője a hibás, de megosztott felelősség felmerülhet.

Ebből a szempontból lényegtelen, de én azt nem értem, hogy ha a szembe sávban senki nem volt a közelben, akkor mért kellett megállnia a piros autónak. (gondolom nem jöttek szembe, azért kezdett el a fekete előzni)

2020. ápr. 10. 19:00
 17/17 anonim ***** válasza:
53%
Az idiotta piros autós mert túl sokat várakozott a kanyarodás elótt.
2020. aug. 18. 02:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!