Ki a hibás ebben az autóbalesetben?
Egy piros autó ment egyenesen,helységen kívül, (főúton) és le akart térni balra egy melékútra. Lelassult, jelzett, biztosított elölről és hátulról. A piros autó mögött egy kocsisór alakult ki. Miután a piros autó sofőrje biztosított egyből nem fordult be balra hanem egy métert ment még előre, hogy jól reatudjon fordulni az útra. Ezalatt hátul egy fekete autó sofőrje előzésbe kezdett, megelőzött 3 autót padlógázzal és a piros autó sofőrje ahogy be akart térni balra a fekete autó belerohant a piros autó elejébe. A piros autó 180°-ban megfordult és leszakadt a bal első kereke. A fekete autó eleje összetört leblokálva a jobb első kereket és az ütközéstől 50m-re ment le az útról.
Ki a hibás ebben a balesetben? Válaszokat előre is köszönöm!
"a piros autó sofőrje biztosított egyből nem fordult be...."
Kérhetnénk ezt a mondatot magyarul? :O
Kérdező!
A problémás mondat:
"a piros autó sofőrje biztosított egyből nem fordult be balra"
A sztori világos, csak azt nem értem, hogy te miért nem tudsz értelmesen fogalmazni? :)
Ha a piros autót nem szabad a kresz szerint megelőzni, ha balra indexel. Azonban neki is meg kell győződnie balra kanyarodás előtt, hogy nem kezdték-e meg az előzését (előzés vagy kikerülés ilyen szempontból mindegy). Az biztos hogy nem kizárólag a piros autó vezetője a hibás, de megosztott felelősség felmerülhet.
Ebből a szempontból lényegtelen, de én azt nem értem, hogy ha a szembe sávban senki nem volt a közelben, akkor mért kellett megállnia a piros autónak. (gondolom nem jöttek szembe, azért kezdett el a fekete előzni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!