Parkolóból tolatásnál mindig a tolató a hibás?
Ha bizonyítható lenne hohY gyorsan jött akkor ràhizhato higY ő a hibás..., ha normál tempóval akkor te vagy a hibás...
Tolatva kell parkolni...
Ő az úton haladt (részt vett a forgalomban), te a parkoló helyről álltál ki (forgalomba becsatlakozási szándék).
Ilyen eseben a forgalomban részt vevőnek van elsőbbsége, a tolatva kiállás csak neked nehezítés, orral kifelé jobban láttad volna mi van előtted, mint így.
Rendőrt hívni ennyi információ alapján nem is lett volna értelne, nem adtad meg az elsőbbséget.
Kivétel lehetne, ha bizonyítani tudid, hogy a másik szándékosan hajtott beléd... de nem tudod bizonyítani (és kicsi is a valószínűsége)
Az, hogy beteg gyerek volt veled, nem enyhítő körülmény, sőt lehet a rendőr még meg is büntetett volna.
Nen a gyerek niatt büntethet meg (feltételes mód), hanem a baleset okozása miatt.
Arra próbáltam utalni, hogy nen hozhazod fel mentségként, hogy lázas a gyerek (van, aki megértő, de olyan rendőr is van, akit nem hat meg a dolog)
Szerintem is elég nagy az esélye hogy te voltál a hibás sajnos, mivel az úton haladónak van elsőbbsége, úgyhogy jobb hogy nem hívtál rendőrt, de nem biztos egyáltalán. Az én balesetemnél én hibásnak éreztem magam, végül kiderült hogy vétlen voltam.
Amúgy jobbulást a gyerekednek. Én most hétfőn este hánytam, úgyhogy tudom milyen rossz :((
Nyilván ilyenkor jön jól egy videofelvétel, mert mondjuk egy olyan helyzetben, ahol takarásból tolat ki valaki centimétermenetben, ám ennek ellenére az úttesten haladó nem reagál semmit, bizony felmerül s kérdés,,hogy megtett-e minden tőle telhetőt a baleset elkerülése érdekében. Máris osztott felelősség iranyaba mozdulhatna a dolog.
(Eleve felháborít sokszor, hogy nyilvánvaló tájékozatlanságból úgy vezetnek egyesek, hogy mások hibáinak kovetkeznébyeit nem próbáljak csökkenteni, mondván, nekik elsobbseguk van.)
Hát igen, én azért szoktam figyelni ilyenre is, ha kitolat elém egy autó a parkolóból, ha meg tudok nyilván megállok, nem megyek neki csak azért mert elsőbbségem van :D Valószínű hogy ő későn vette észre, vagy mégsem ment olyan lassan.
8. vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!