Ezért lehet csekk?
A délután történt, hogy jöttem főúton, előttem egy autós 80-al, nem jött semmi szemből, megelőztem, mikor visszasoroltam elé durván 105-110 volt a sebességem.
Csakhogy épp előzés közben láttam, hogy egy kis földes úton takarásból mértek. Ilyen esetben lehet ebből csekk? Hivatalosan ugye előzést a lehető leggyorsabban be kell fejezni, így is szoktam tenni, aztán visszaállok a megengedett sebességre, de ez most elég szerencsétlenül jött ki.
Vagy ha küldik a csekket lehet fellebbezni, illetve indokolni azzal, hogy előztem, ami gondolom a felvételen is látszik ha készült.
Ha GPS szerint volt ennyi, akkor ez pont a tűréshatár felett volt. Ha az óra szerint, akkor aligha.
Az igaz, hogy az előzés sem időben, sem térben nem nyúlhat el, de a sebessághatár szabály szerint semmiféle okból nem léphető át.
Egy nyolcvannal menő autót szabályosan nem tudsz limiten belül megelőzni, csak lassan és hosszan, ami nem szabályos.
1. Igen, lehet csekk, ha csekkesek a csekkolók, ez majd a PÓSTÁN derül ki, amikor lecsekkonak.
2. FŐÚTON. Nem tudjuk, mit jelent nálad a sebességkorlátozás, ez lehet 50, 90, akármennyi is.
3. Valószínúleg azért ment előtted 80-al, mert 90-es szakaszon betartja a sebbességkorlátozást (amit érdemes).
4. Találj megoldást arra, hogy te is figyelmeztetve legyél a mérésekre, mert nem hülyeségek miatt csinálják.
Erre elég egy alap okostelefon + Waze (vagy más program), vagy lézeres radaros akármi, ami szintén legális.
105-től jöhet a közigazgatási bírság.
Fellebbezhetsz, de le fogják szarni, hogy előztél. Túllépted a megengedett sebességet és pont. Ha a megengedett sebesség túllépése nélkül nem tudsz előzni, akkor nem előzöl, ennyi.
"Hivatalosan ugye előzést a lehető leggyorsabban be kell fejezni"
Nem létezik ilyen szabály. Azt javaslom, hogy sürgősen olvasd át az előzés szabályait.
1. 80-al menni 90-es korlátozásnál, nem "a sebességhatár alatt jóval".
2. Mit nyersz vele, ha szerinted tötyörög és megelőzöd? Hova sietsz? Szül az asszony?
Engedd el el picit a gázedált, maradj mögötte féktávolságon kívül és lélegezz nagyokat. Neked is jót tesz, múlik a stessz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!