Ha nem használtam a biztonsági övet valamilyen okból, lehet fellebbezni a csekk kiküldése után?
Sziasztok!
A mai nap siettünk a korházba, mert nem állt el az orrvérzésem. A biztonsági övet nem igazán tudtam magamon átfűzni, mivel az egyik kezemmel folyamatosan nyomnom kellett az orromat, hogy ne vérezzek össze mindent. Mikor átmentünk a fix trafi alatt láttam hogy fehéren villantott (gondolom az öv miatt, nem történt gyorshajtás). Lehet fellebbezni emiatt, vagy mindenképp ki kell fizetnem ezt a tizest?
A trafi nem vizsgál övet, ha villant akkor a napfény vagy egy lámpa fénye villant benne.
Ettől függetlenül NINCS a biztonsági öv használata alól felmentés. Ha nem tudod bekötni, akkor nem vagy alkalmas a vezetésre, tehát nem vezethetsz.
Bírságot nem fogsz kapni, de attól még szabálytalanságnak számít, hogy nem kötötted be az övet.
Veszélyeztetted saját magadat, meg a környezetedet is. Biztos lesz majd aki meg akarja magyarázni, hogy az ő saját döntése, beköti-e magát. Nem, ez nem ilyen egyszerű.
Rendszeresen megesik balesetnél, hogy a hátul ülő be nem kötött utasok rázuhannak az elől ülőkre és nagyon súlyos nyak/hát sérülést okoznak nekik.
Meg aztán egy sima 50km/h ütközésnél is csak úgy repül mindenki kifelé a kocsiból. Fel nem fogja az ember amíg nem látja élőben/tapasztalja a saját bőrén.
Sokszor nézem a fix trafikat mikor elmegyek alattuk. Pirosan világít az infra, reggel meg sehogy, ahogy aláértünk ilyen sárgásfehér lett.
Úgy tudom ellenőrzik már a biztonsági öv használatát. Egyébként nem én vezettem. Az anyósülésen ültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!