Minden irányban négy sávos kereszteződésnél -kevésbé szabályos módon- átmentem a pirosra váltó lámpán a forgalomfigyelő kamerák előtt, várhatok-e büntetést?
A szabály az szabály. Tiszta takony meg láz vagyok, nem volt kedvem kivárni még 80 percet. Kecskeméten történt a Katona József Gimnázium előtt. Nagyon azt sem mondhatom, hogy féktávon belül voltam, mert a lámpa sokáig világít sárgán, hogy időt adjon a megálláshoz.
Szeretnék megkérdezni három dolgot.
1. Számíthatok-e büntetésre a hatályban lévő szervtől?
2. Ha igen, akkor milyen szabálysértést követtem el?
3. Mekkora a büntetés ilyen helyzetben?
Várhatsz büntetést, de valószínűleg nem fogsz kapni semmit. (Kamera alapján, utólag nem szoktak ezért büntetni, legalábbis én még nem hallottam ilyenről)
Közigazgatási bírság szabható ki ezért a szabálysértésért, tehát az autó üzembentartója kapja és nincs kibúvó. 50 ezer Ft a pénzbírság.
Sajnos semmit nem fogsz kapni.
Nem kell autóba ülni olyan betegen amikor nem 80 percet, hanem 40 másodpercet nem bírsz várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!