Mi a büntetés az autópályán való kerékpározásért?
Legfeljebb mekkora büntetést szabhatnak ki, és milyen formában? Csak pénzbüntetés van? Vagy lehet más is?
Hőbörgők kérem kíméljenek.
Az alábbi válaszok nem érnek:
-"hülye vagy"
-"én ott ütnélek el helyben és még vissza is tolatnék"
-"autópályán tilos biciklizni"
-"túl lassú lennél nem mehetsz fel"
-"van olyan ország ahol...."
-"nem tudom"
Nem, de nem is ezt írtam
Felhajtani akar szándékosan
Baleset meg simán lehet egy ilyen barom húzás miatt
Végeredmény: letöltendő mind a két esetben
Azt kérdezte, mi a legmagasabb bünti- megkapa a választ
De sok murci van itt.
Én legutóbb 50 ezres bírságot kaptam ezért.
@22: a "baleset meg lehet..." kifejezés nem azt jelenti, hogy az lenne a szándéka.
Vagy szerinted mindenki elköveti ezt a bűncselekményt, aki járművet vezet, hiszen benne van a baleset lehetősége?
Két éve nyáron láttunk két fekete fiatalembert ,jó drága bicókkal,akik már a gyorsító sávban nyomták.
Sajnos nem tudom mit kaptak érte pedig sokat keresgéltem a neten.
Miért is? Mert a szándékosságot a bűncselekmény feltételeként említi a jogszabály, nem az egyszerű szabálysértésnél?
Vagy szerinted emiatt mindenkit lecsuknak, aki behajt a tilosba?
Alex és mindenki más, aki hőbörög: azért buknátok meg szövegértésből, mert senki nem említette, hogy fel akarna menni biciklizni az autópályára. A kérdés az volt, hogy mi jár azért, ha valaki felmegy. És a konkrét példa azért lett írva, hogy elindulhasson a diskurzus, ugyanis elegendő infó hiányában senki nem tudott kielégítő választ adni. Ezért lett leszűkítve a helyzet egy konkrét példával. Ráadásul azt sem írtam, hogy nekem lenne bicóm, vagy hogy szoktam-e egyáltalán kerékpározni. Az is csak a példa volt.
Köszönöm mindenkinek aki eddig válaszolt, amúgy azért kérdeztem - ha erdekel bárkit, hogy miért gondoljuk itt úgy néhányan, hogy értetlenek - mert egy rendész ismerősöm nem tudta.
Ha bárkinek lenne még pontosabb válasza, azt megköszönném, de már ez is hasznos volt. Köszönöm mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!