Mi a büntetés az autópályán való kerékpározásért?
Legfeljebb mekkora büntetést szabhatnak ki, és milyen formában? Csak pénzbüntetés van? Vagy lehet más is?
Hőbörgők kérem kíméljenek.
Az alábbi válaszok nem érnek:
-"hülye vagy"
-"én ott ütnélek el helyben és még vissza is tolatnék"
-"autópályán tilos biciklizni"
-"túl lassú lennél nem mehetsz fel"
-"van olyan ország ahol...."
-"nem tudom"
Nem tudom, de próbáld ki 😂
Szerintem olyan 100 és 500 ezer közötti büntetés lehetséges ilyen esetben, mivel autópálya és fokozott veszélynek lennél kitéve.
Tisztelettel. Mint azt a kérdés feltevése is sugallta, mind tisztában vagyunk azzal, hogy mért tilos autópályán kerékpárral haladni. A kérdés nem arra vonatkozik, hogy 'mennyivel lehet megúszni egy ilyen mutatványt'. A kérdés semmi másra nem kíváncsi, mint egy számra.
(a 100-500e forint... most hogy mondjam. Ez nem elég konstruktív. Ennyi erővel azt is mondhatod, hogy 0 és egy millió között)
Na hajrá, itt a tiszta lap; tessék.
És akkor, hogy könnyebb legyen mindenkinek: Mondjuk, felhajtottál szépen kerékpárral az autópályára és a leállósávban haladsz átlag 40-es tempóval. És mivel nem Józsi bácsi vagy aki két csirkével egy defektes szovjet bicóval akar hazamenni négy sör meg 3 pálinka után a vak sötétben egy szál kalapban és egy pipával... Na mivel nem ez vagy, hanem egy rutinos kerékpáros, fsza, megbízható, üzembiztos bicód van, nyílván a bukót felvetted, vannak lámpáid de amúgy is 12 óra van, tökéletes látási viszonyok és egyebek. Melléd ér a rendőr, leállít, és azt mondja: -Tisztában van azzal, hogy ezért a maximális büntetés ..........
NA. Mi kerül a pontozott vonalra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!