Szerintetek "jogos" volt ellenem ezért a büntetőfékezés?
Székesfehérvár, Auchan körforgalom. Jöttem az M7-es felől, mentem tovább az elkerülőn. A városból kifele nagy sor, egy buszt beengedtem magam elé, ő meg is köszönte. A mögöttem jövő rögtön villogtatott, dudált, jött utánam, majd az elkerülőn elém vágott, befékezett és mutatta a nemzetközi kéz jelzést is. Majdnem csatt lett, én Pajero-val voltam, ő egy kb 20 éves Suzukival.
Komolyan, ekkora probléma volt, hogy a körforgónál már régóta várakozó buszt beengedtem? Az egy dolog, hogy nekem volt elsőbbségem.
Nincsen olyan, hogy jogos vagy “jogos” büntetőfékezés. Aki ilyet tesz, nem való az utakra, mert ez kizárólag az egóról és a vèltfelsőbbrendűségről szól.
Olyan szabály sincs sem írott, sem íratlan formában, miszerint tilos volna beengedni valakit a körforgalomba. Amikor ott all a tömött 36-os busz és mindenhonnan autók tucatja vár besorolásra, bizony beengedem a buszt, hogy az a 120 ember haladhasson.
Akkor a rendőr jogosan büntet meg. Én id igyekszem segíteni a többieket, kiemelten a tömegközlekedésre. De az elsőbbségi szabályt komolytalanná teszi az, aki gyakran lemond róla. Ezt nem neked célzom.
Nincs olyan szabály nevesítve, hogy a körforgalomban tilos lenne megállni, sőt, van amikor kötelező. Ilyen pl. kihajtáskor a zebrán átkelő gyalogos. Neki akkor is meg kell állni, ha bedugul a körforgalom. MKJ is ilyen. De arra senki nem számít itt, hogy egy másik járműnek állsz meg, akadályozva ezzel a mögötted lévőket.
Lehet egyszemélyes szabály, de én a sinekem áthajtva sem állok meg, bármióta is menne valaki. Alig tartja be vlaki azt, hogy a vágányokra akkor mehetek csak rá, ha el is lehet hagyni az átjárót. Ne miattam haljon meg dgy barom, mert nem tudja ezt kivárni.
"A Sárbogárd felé közlekedő buszt engedtem be, ami már eleve jó 20 perces késésben volt."
És? Az a busztársaság és a buszon ülők magánproblémája. A forgalom ritmusát fel kell venni, a kreszt be kell tartani, körfogalomban amúgy sem szokás lemondani az elsőbbségről, veszélyhelyzetet teremtettél teljesen feleslegesen, itt te voltál a hülye kérdező.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!