Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ahol te laksz megye, ott...

Ahol te laksz megye, ott milyen a közlekedési morál?

Figyelt kérdés

autósok, motorosok. egytől tizes skáláig, hányasra értékelnéd a városodban/megyédben a közlekedési morált?

én Szegeden: 4

2019. aug. 16. 12:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem a rutinról kérdeztél, hanem a közlekedési morálról...
2019. aug. 16. 13:57
 12/19 anonim ***** válasza:

Minősíthetetlen, 1/10, napi szinten bunkózás, balesetek, száguldozók, tötymörgők. Ha csak tehetem, elkerülöm a közutat.

Pest megye, 10-es főút.

2019. aug. 16. 15:46
 13/19 anonim ***** válasza:

Miskolc

Meglepő módon elég jó szerintem. 7/10

2019. aug. 16. 16:03
 14/19 anonim ***** válasza:

Bp.: 6.

Fejér megye: 3.

2019. aug. 16. 20:05
 15/19 anonim ***** válasza:

Figyelj, csak!

"ahol én laksz megye," ott meg emberek tudni értelmesen beszélni. ;)

2019. aug. 16. 23:23
 16/19 A kérdező kommentje:
:D jogos!
2019. aug. 16. 23:35
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

# 8 vagyok. Egy hét telt el az előző válaszom óta és máris megtörtént a következő eset. Hol máshol mint Pécs közelében...

Tegnap voltam Budapesten, jöttem-mentem a városban. Semmi problémát nem tapasztaltam. Jöttem haza eset 9 körül az M60-ason, már Pécs közelében autóztam. Előttem a külső sávban kicsivel lassabb személyautó, ő előtt még lassabb teherautó. Nem vagyok az a másokat levillogó, ledudáló, meg kipufogóhőmérőzés közben idegesen cikázó, csak hogy mutassam magam típus. És másokat se szeretek fékezésre kényszeríteni az által, hogy beszorítom a külső sávban a lassabb jármű mögé.

Ezért kicsit visszább vettem a tempomatot, megvártam hogy bejöjjön a belsőbe, majd én is szépen lekövettem. Gondoltam, majd ha kisorol a teherautó elé, akkor megelőzöm, elmegyek mellette.

Erre a semmiből valami b@romarcú ott terem és legalább 200km/h-val jobbról megelőz, majd hirtelen bevágódik pár méterre e teherautó mögül a belső sávba közém és az előttem haladó személyautó közé. Szerencsére láttam a tükörből hogy erre készül, számítottam rá, hogy megteszi így mivel fékeztem az én autóm jobb eleje és az ő bal hátulja között maradt vagy 40-50 centi hely. De ha nem fékezek, akkor simán 200-zal nekilök a belső szalagkorlátnak és akkor most nem írnék itt. Más választás nem nagyon lett volna, mert vagy a teherautót ökleli föl hátulról a külsőben, vagy engem passzíroz a korlátnak. Ja de, még egy: a leállósávban előz. Az ilyeneknek szerintem az sem számít.

Errefelé sajnos ilyen felelőtlen b@rmok ülnek autóba, akik piacon vették a jogosítványukat.

2019. aug. 23. 12:19
 18/19 anonim ***** válasza:
Gyor: 4. Rohadt lassuak semmi ritmus nincsen, rugalmatlanok nem elozekenyek, hullamzoldet eselytelen vegig elerni pedig 40re van kalibralva, 2 kmh-val kanyarodnak stb. De legalabb a bringasok jobban esznel vannak mint pesten es naponta csak 30 percet kell a dugoban aszalodni...
2019. szept. 21. 11:56
 19/19 anonim ***** válasza:
A falvakban 10 autósból 8 normálisan közlekedik, elenged, félreáll, ha épp szűk utcában jövünk szembe egymással. A sebességet ritkán lépik túl a mellékutcákban. A főutakon már sokkal rosszabb a helyzet, a kamionos általában próbál letolni, ha a megengedettel próbálsz hajtani, záróvonalon sokan szeretnek előzni, bár óvatosan, viszont a felfestett, forgalomtól elzárt területen mindenki előz, aki éri. 10-ből 2 sofőr általában agresszívebb a többinél. Fejér megyei vagyok, és az a meglátásom, hogy a balesetek 60%-át nem helyiek, hanem külföldiek, vagy távolabbi megyékben élők okozzák, mert nem ismerik az úthálózat vonalvezetését.
2021. dec. 11. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!