Ahol te laksz megye, ott milyen a közlekedési morál?
autósok, motorosok. egytől tizes skáláig, hányasra értékelnéd a városodban/megyédben a közlekedési morált?
én Szegeden: 4
Minősíthetetlen, 1/10, napi szinten bunkózás, balesetek, száguldozók, tötymörgők. Ha csak tehetem, elkerülöm a közutat.
Pest megye, 10-es főút.
Miskolc
Meglepő módon elég jó szerintem. 7/10
Figyelj, csak!
"ahol én laksz megye," ott meg emberek tudni értelmesen beszélni. ;)
# 8 vagyok. Egy hét telt el az előző válaszom óta és máris megtörtént a következő eset. Hol máshol mint Pécs közelében...
Tegnap voltam Budapesten, jöttem-mentem a városban. Semmi problémát nem tapasztaltam. Jöttem haza eset 9 körül az M60-ason, már Pécs közelében autóztam. Előttem a külső sávban kicsivel lassabb személyautó, ő előtt még lassabb teherautó. Nem vagyok az a másokat levillogó, ledudáló, meg kipufogóhőmérőzés közben idegesen cikázó, csak hogy mutassam magam típus. És másokat se szeretek fékezésre kényszeríteni az által, hogy beszorítom a külső sávban a lassabb jármű mögé.
Ezért kicsit visszább vettem a tempomatot, megvártam hogy bejöjjön a belsőbe, majd én is szépen lekövettem. Gondoltam, majd ha kisorol a teherautó elé, akkor megelőzöm, elmegyek mellette.
Erre a semmiből valami b@romarcú ott terem és legalább 200km/h-val jobbról megelőz, majd hirtelen bevágódik pár méterre e teherautó mögül a belső sávba közém és az előttem haladó személyautó közé. Szerencsére láttam a tükörből hogy erre készül, számítottam rá, hogy megteszi így mivel fékeztem az én autóm jobb eleje és az ő bal hátulja között maradt vagy 40-50 centi hely. De ha nem fékezek, akkor simán 200-zal nekilök a belső szalagkorlátnak és akkor most nem írnék itt. Más választás nem nagyon lett volna, mert vagy a teherautót ökleli föl hátulról a külsőben, vagy engem passzíroz a korlátnak. Ja de, még egy: a leállósávban előz. Az ilyeneknek szerintem az sem számít.
Errefelé sajnos ilyen felelőtlen b@rmok ülnek autóba, akik piacon vették a jogosítványukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!