Hol vannak a hókotrók? Komárom-Esztergom megye.
Létezik az, hogy ma 10 óra körül elkezdett esni a hó, és délután 4-kor még nem járt hókotró a 10-es úton?
A bekötő utakon 30-40-nel araszoltak az autók, mert ott is csak 4 előtt jött egy kotró...de ezt már megszoktuk.
Más megyékben is ez van?
3-mas: Nekem az tűnt fel, hogy a hókotrónak van egy jellegzetes nyoma az út szélén. Ott az a hó, amit lekotort az útról. Ma nem volt ott, hanem ott figyelt a nyomsávok között jó igényesen. Ahol pedig még a szél is fújt, ott rendesen letaposott hó állt a 10-es számú FŐúton.
Ha a kamionok nem csapják szét a havat, ott is mehetnének 40-nel a szgk-k.
#9: A környékről származom és a szüleimnél voltam pont a fentiek történtekor, és a pár éves márciusi hóhelyzetkor is. Sőt kint voltam, saját gázolajból menteni egy napot az elakadt autósokat.
Ez a több falu vegyen egy hókotrót nem megoldható. Egy ilyen gép 50-60 millió Ft, ha olyat akarsz, amit egész évben lehet használni valamire. Ráadásul ilyen viszonyok között nem is tudja ellátni egymaga ezt a feladatot. Nálunk traktorok vannak leszerződve a településen belüli hókotrásra, pár darab, de ezek sem győzik még a településen belüli úthálózatot sem tisztán tartani. Ráadásul magyar viszonyok között az egy folyamatos konfliktushelyzet lenne, hogy ki és mikor hova irányítja azt az egy szem gépet ilyen nagy területen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!