Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Most őszintén, ez korrekt...

Most őszintén, ez korrekt volt a vevőtől?

Figyelt kérdés

Bőrszettet vettem az autómhoz, és mindent korábbi szövet beltéri elemet meghirdettem.(minden hibátlan volt)

Egy srácnak postáztam az ajtókárpitokat, millió képet készítettem, utánvétellel elküldtem.Megkapta, hívott is,hogy minden tökéletes, azt kapta amit kért.

Pár nap múlva írt,hogy még érdekelné a váltószoknya is.

Mondtam,hogy oké, megnézem mennyi a postaköltség és küldöm.

Aztán jött egy másik vevő személyesen,aki az ülésekkel együtt akarta a váltószoknyát is, mondtam, hogy 8 ezerért eladtam, azt mondta,hogy akkor itt van 12 és viszi mert neki kell.

Írtam a tagnak,hogy sajnos megvették, nem küldöm.

Erősen gúnyolódva írta,hogy korrekt vagyok stb, bocsánatot kértem, aztán írta,hogy mindegy akkor még a kalaptartót szeretné.

Mondtam neki egy olcsóbb árat mint amit kapni akartam érte, aztán elküldtem.

Majd hozta vissza a futár, és ki kellett fizetnem az utánvétel költségét.

A srác meg annyit írt,hogy bocs, mégsem kellett, találtam olcsóbban. (és mosolygós fej)

Úgyhogy ugyan ezt megcsinálta, csak nekem pénzembe került, neki meg nem.

Kicsit felhúz, de meg is értem valahol, csak mégis azért szerintem érthető, hogy én annak adtam el aki itt volt személyesen, látta és ráadásul többet is ajánlott érte.

De mindenkin írja meg mit gondol, kíváncsi vagyok kinek adnátok igazat.

2019. febr. 10. 21:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%

Bosszantó,hogy valami meg van beszélve aztán jön,hogy bocs eladtam. Viszont nem csak vevő hanem eladó is voltam és megtanultam,hogy aki előbb viszi azé.Én is oda adtam volna annak aki ott helybe fizet és viszi.

A vevőd direkt megszívatott,örüljön neki és kívánjunk ugyan olyan vicces vásárlót majd neki mint ő volt.De majd eladóként ő is hamar rájön,hogy aki előbb viszi azé,mert az a biztos.

2019. febr. 10. 21:42
 2/13 anonim ***** válasza:
55%

Én vettem volna a fáradságot, elmegyek hozzád személyesen és leköplek.

Valakivel kötsz egy üzletet. Megegyezel. Megegyeztek. Szóbeli szerződést köttök. Majd lustaságból / gerinctelenségből / kapzsiságból szemen köpöd a másik felet és eladod másnak azt, amit neki már kvázi eladtál.

Undorító, gusztustalan, gerinctelen dolog volt részedről.

Úgy gondolom, megérdemelted amit kaptál, nagyon korrekt, szép véleménynyilvánítás volt az átvert vevő részéről.

2019. febr. 10. 21:43
 3/13 anonim ***** válasza:
55%
Egyes: aki előbb beszélt az eladóval, az "jött" előbb. Megbeszélték az árat, és hogy postán lapja meg, mert nyilván messze lakik. Le volt beszélve az üzlet, ráadásul az eladó szerint is korrekt vevő volt. Mégis átbszta, és odaadta annak, aki később jelentkezett, de ráajánlott. Kapzsiság, gerinctelenség.
2019. febr. 10. 21:45
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha már tudod a címét akkor rendelj neki egy pizzát házhoz :D :D
2019. febr. 10. 23:42
 5/13 anonim ***** válasza:
24%

Komolyra fordítva a szót, Te is kicsesztél vele meg ő is veled...

1-1

2019. febr. 10. 23:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Utánvéttel nem postázunk!
2019. febr. 11. 06:55
 7/13 anonim ***** válasza:
56%

Te b/sztál ki vele először...

Te eladhatod a lekötött árudat drágábban ő meg nem vehet olcsóbban máshol, mint a megállapodott?

2019. febr. 11. 07:22
 8/13 anonim ***** válasza:
22%

Nem gyerekek, azé a portéka, aki először fizet!

Az utánvétes muki nem fizetett érte semmit, semmilyen kára nem keletkezett az esemény során!!!

NŐI HISZTIT ne vigyünk bele a dologba!

2019. febr. 11. 07:52
 9/13 anonim ***** válasza:
79%

"Nem gyerekek, azé a portéka, aki először fizet!"

Ez vidéken, falun lehet, hogy így van, de a jog nem így értelmezi.

Jogilag már megszületett egy szóbeli adás-vételi szerződés, mindkét fél rábólintott, ez jogilag egyenértékű egy írásbeli szerződéssel. Az aáds-vételről megállapodtak, így az adás-vétel hivatalosan, jogi élrtelemben létrejött. Pont. Felesleges csűrni-csavarni.

De nézzük csak a másik oldalról!

Ha ti azt mondjátok, nem jön létre adás-vételi szerződés a fizetésig, akkor a vevő miért ne állhatna el attól? Hiszen ő is mondhatja - mondta is -, hogy még nem fizetett, mit érdekli őt az eladó nyűgje? Pont ez történt, pont emiatt hisztiztek.

Pedig jogilag neki sem lenne joga ehhez, hiszen megegyezett az adásvételről, így neki azt ki kéne fizetnie, attól utólag már nem állhatna el.

És érdekes módon ti ez utóbbi esetben elítélitek az utólag elállást, az eladó esetében meg nem.

Pont az ilyen nézeteltérések miatt kell a szerződés, ami ha létrejön, attól a pillanattól a termék eladottnak-megvásároltnak tekintendő, és ki KELL fizetni, át KELL adni.

És a gyengék kedvéért: jogilag a szóbeli szerződés EGYENÉRTÉKŰ az írottal.

Nyugodtan le lehet ezt is pontozni, de ettől még a tények nem változnak: a kérdező megszegte a korábban kötött adás-vételi szerződését, mikor mégsem a szerződött félnek adta át a terméket.

2019. febr. 11. 09:10
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Szóbeli szerződés...

Mesél még!

lol

2019. febr. 11. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!