Új kocsival megyek vizsgára, ez így mennyire korrekt?
Indulj nagyobb gázzal és nem fulladsz le :D
Másban nem igazán lehet különbség....
talán az, hogy az előző dízel volt ez meg benzines.
Más felépítmény, jobban takar az A oszlop...
másmilyenek a tükrök stb.
de ezekkel a szituációkkal fogsz találkozni később is, ettől még mennie kellene a vizsgának simán.
ennek inkább pszichés oka lehet, megszoktad a másik autót és furcsa az új... bebeszéled magadnak, hogy a régi jobb volt, ez egy tök ismeretlen autó, biztos béna leszek stb.
Ez is dízel. Csak teljesen máshogy indul. Kuplung benyomva, gázzal felpörgetem 1500-ig a motort és nagyon lassan engedem fel a kuplungot. Az előzőnél meg ahogy engedtem fel a kuplungot, úgy nyomom be a gázt.
Eléggé szokatlan.
Csúsztatva a kuplungot gáz nélkül is elindul az.
H ügyes vagy. Ehhez kell ugye a gyakorlás. Viszont az életben sem az oktató kocsiját fogod vezetni, ugye azt bizonyítod a vizsgán, h tudsz vezetni, nem azt, h azt az egy autót tudod vezetni.
"De akkor is, 3 óra alatt nem lehet egy teljesen más autóhoz hozzászokni. Szerintetek ez menmyire ki.seszés?"
3 óra?????
Garázstól a sarokig!
Mert onnantól forgalom van ám!
Mindig furcsának találom, hogy valaki műszerek értéke, kormányküllő állás stb. szerint tanul, szokik meg vezetni, kanyarodni, stb. Lehet, hogy ez fő a bajod. Nem az érzésre figyelsz, hanem, például, a fordulatszámra. És ha másutt fog a tengelykapcsoló? És ha emelkedőn kell elindulni? És elinduláskor nem inkább a környezetet kéne figyelni, fordulatszámmérő helyett?
Mikor én tanultam vezetni, egyetlen oktatóautóban sem volt fordulatszámmérő.
Lehet, hogy ritka kivétel volt, de például nálunk, 4 órát más oktatónál kellett tanulni; úgy a vezetési órák kétharmada körül volt az átülés. És nem csak az oktató volt más, hanem, például nálam, a kormányváltós Polski Fiat 125 és a padlóváltós Skoda is. Meg aztán minden. Persze volt félórás rutinpályás szoktatás, de azért nagy igénybevétel volt forgalomban vezetni. Viszont, hatalmasat segített azon, hogy általánosabban érezze az ember a vezetést, nem egyetlen autóhoz szokva. Érezhetően felszabadultabban vezettem, visszaülve az eredeti autóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!