Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Új kocsival megyek vizsgára,...

Új kocsival megyek vizsgára, ez így mennyire korrekt?

Figyelt kérdés
Szóval levezettem 41 órát egy kocsival (1x már megbuktam), és azért már eléggé jól vezetem azt az autót, minden fa.zán ment vele már. Erre oktatóm az utolsó 2 órára behozta az új kocsiját, amin holnap reggel vizsgázok. Teljesen más az autó, csomószor lefulladok vele elinduláskor. Oké, adott egy ingyen órát. De akkor is, 3 óra alatt nem lehet egy teljesen más autóhoz hozzászokni. Szerintetek ez menmyire ki.seszés?
2017. nov. 27. 21:28
 1/8 anonim ***** válasza:
55%

Indulj nagyobb gázzal és nem fulladsz le :D

Másban nem igazán lehet különbség....

talán az, hogy az előző dízel volt ez meg benzines.

Más felépítmény, jobban takar az A oszlop...

másmilyenek a tükrök stb.

de ezekkel a szituációkkal fogsz találkozni később is, ettől még mennie kellene a vizsgának simán.

ennek inkább pszichés oka lehet, megszoktad a másik autót és furcsa az új... bebeszéled magadnak, hogy a régi jobb volt, ez egy tök ismeretlen autó, biztos béna leszek stb.

2017. nov. 27. 21:34
 2/8 A kérdező kommentje:

Ez is dízel. Csak teljesen máshogy indul. Kuplung benyomva, gázzal felpörgetem 1500-ig a motort és nagyon lassan engedem fel a kuplungot. Az előzőnél meg ahogy engedtem fel a kuplungot, úgy nyomom be a gázt.

Eléggé szokatlan.

2017. nov. 27. 21:43
 3/8 anonim ***** válasza:
54%

Csúsztatva a kuplungot gáz nélkül is elindul az.

H ügyes vagy. Ehhez kell ugye a gyakorlás. Viszont az életben sem az oktató kocsiját fogod vezetni, ugye azt bizonyítod a vizsgán, h tudsz vezetni, nem azt, h azt az egy autót tudod vezetni.

2017. nov. 27. 22:14
 4/8 anonim ***** válasza:
54%
Nem az oktato autojara kapsz jogsit, hanem ugy altalaban autora...
2017. nov. 27. 22:58
 5/8 anonim ***** válasza:

"De akkor is, 3 óra alatt nem lehet egy teljesen más autóhoz hozzászokni. Szerintetek ez menmyire ki.seszés?"

3 óra?????

Garázstól a sarokig!

Mert onnantól forgalom van ám!

2017. nov. 28. 07:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem-e, egy másik autóhoz nem három óra, három perc hozzászokni. Tehetségtelen tanulóvezetőnek 10. Ha nem megy plusz órát kell venni, nem reklamálni
2017. nov. 28. 08:07
 7/8 anonim válasza:
Probald csak azt ki hogy amikor meg lenyomod a kuplungot nyomva tartod majd enyhen 1500 ig emeled a fordulatot(nagyon kis gaz) majd tartod es ekkor emeled lassan a kuplungot felfele. Elmeletileg igy nem szabadna lefulladnod
2017. nov. 28. 12:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Mindig furcsának találom, hogy valaki műszerek értéke, kormányküllő állás stb. szerint tanul, szokik meg vezetni, kanyarodni, stb. Lehet, hogy ez fő a bajod. Nem az érzésre figyelsz, hanem, például, a fordulatszámra. És ha másutt fog a tengelykapcsoló? És ha emelkedőn kell elindulni? És elinduláskor nem inkább a környezetet kéne figyelni, fordulatszámmérő helyett?

Mikor én tanultam vezetni, egyetlen oktatóautóban sem volt fordulatszámmérő.

Lehet, hogy ritka kivétel volt, de például nálunk, 4 órát más oktatónál kellett tanulni; úgy a vezetési órák kétharmada körül volt az átülés. És nem csak az oktató volt más, hanem, például nálam, a kormányváltós Polski Fiat 125 és a padlóváltós Skoda is. Meg aztán minden. Persze volt félórás rutinpályás szoktatás, de azért nagy igénybevétel volt forgalomban vezetni. Viszont, hatalmasat segített azon, hogy általánosabban érezze az ember a vezetést, nem egyetlen autóhoz szokva. Érezhetően felszabadultabban vezettem, visszaülve az eredeti autóba.

2017. nov. 28. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!