Szerintetek korrekt dolog volt amiatt megbuktatni, hogy nem ellenőriztem, hogy benne felejtettek a kerék küllője között egy csavarkulcsot?
Ez kb. egy éve volt, azóta már megvan a jogsim, a 2. alkalommal hiba nélkül átmentem.
Az oktatóm fia bütykölt vmit a kocsin előző este, és a küllők között felejtette a csavarkulcsot. Ezt az oktatóm a vizsga kiindulási helyére vezető rövid úton nem vette észre, és én vizsgáztam aznap először a kocsival. Vizsga elkezdődött, ellenőrzéseket megcsináltam, amibe nyilván a gumi és a kerekek ellenőrzése is beletartozott. Mindent rendben találtam. Elindultunk, kb 5 percet mehettem, ha jól emlékszem, eközben én is hallottam vmi zörgő hangot, ahogy mentünk és nyilván a vizsgabiztos és az oktató is, mert mondta az oktatóm, hogy húzódjunk le és álljunk meg, mert furcsa hangot ad ki a kocsi, a vb rábólintott. Kiszálltunk, körbejárták mindketten kétszer is, másodikra tűnt fel az oktatómnak a csavarkulcs ami beszorult... akkor mondta, hogy biztos a fia hagyhatta benne tegnap este. A vizsgabiztos viszont közölte, hogy ezt nekem kellett volna észrevennem, mikor az ellenőrzést végeztem, szóval a vizsgám sikertelen.
Most már lényegtelen, napi szinten vezetem a saját autómat, és szerintem jól is vezetek :), csak szerettem volna megkérdezni, mi a véleményetek a dologról, helyes volt-e az eljárás, mert emlékszem, hogy igazságtalannak éreztem és el voltam keseredve, de persze lehet hogy teljesen jogos volt a dolog.
Köszi a válaszokat :)
Nekem az a fura,hogy az oktató miért nem vette észre előbb a zörgő hangot,hísz ő már elöbb használta az autót,mint te...( mondjuk lehetett véletlen,hogy pont nálad zörög)
Azonban jogos is,mert ha jól leellenőrizted volna észre vetted volna.
De azért az oktató akkor is gyanús..
Kérdés:
Az oktatónak nem kellett volna a napi 1. elindulás előtti dolgokat ellenőriznie?
Ha Ő nem vette észre, akkor neked miért kellett volna észrevenned.
Ha Ő észrevette volna, akkor meg kiszedte volna(ha nem a buktára utazott volna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!