Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek korrekt dolog...

Szerintetek korrekt dolog volt amiatt megbuktatni, hogy nem ellenőriztem, hogy benne felejtettek a kerék küllője között egy csavarkulcsot?

Figyelt kérdés

Ez kb. egy éve volt, azóta már megvan a jogsim, a 2. alkalommal hiba nélkül átmentem.

Az oktatóm fia bütykölt vmit a kocsin előző este, és a küllők között felejtette a csavarkulcsot. Ezt az oktatóm a vizsga kiindulási helyére vezető rövid úton nem vette észre, és én vizsgáztam aznap először a kocsival. Vizsga elkezdődött, ellenőrzéseket megcsináltam, amibe nyilván a gumi és a kerekek ellenőrzése is beletartozott. Mindent rendben találtam. Elindultunk, kb 5 percet mehettem, ha jól emlékszem, eközben én is hallottam vmi zörgő hangot, ahogy mentünk és nyilván a vizsgabiztos és az oktató is, mert mondta az oktatóm, hogy húzódjunk le és álljunk meg, mert furcsa hangot ad ki a kocsi, a vb rábólintott. Kiszálltunk, körbejárták mindketten kétszer is, másodikra tűnt fel az oktatómnak a csavarkulcs ami beszorult... akkor mondta, hogy biztos a fia hagyhatta benne tegnap este. A vizsgabiztos viszont közölte, hogy ezt nekem kellett volna észrevennem, mikor az ellenőrzést végeztem, szóval a vizsgám sikertelen.

Most már lényegtelen, napi szinten vezetem a saját autómat, és szerintem jól is vezetek :), csak szerettem volna megkérdezni, mi a véleményetek a dologról, helyes volt-e az eljárás, mert emlékszem, hogy igazságtalannak éreztem és el voltam keseredve, de persze lehet hogy teljesen jogos volt a dolog.

Köszi a válaszokat :)

2015. okt. 13. 16:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem az a fura,hogy az oktató miért nem vette észre előbb a zörgő hangot,hísz ő már elöbb használta az autót,mint te...( mondjuk lehetett véletlen,hogy pont nálad zörög)

Azonban jogos is,mert ha jól leellenőrizted volna észre vetted volna.

De azért az oktató akkor is gyanús..

2015. okt. 13. 16:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Írtam hogy elég rövid volt az út, amit otthonról a vizsgaközpontig kellett vezetnie, lehet nem vette észre annnyi idő alatt (kreszkönyvet vittem vissza hozzá, azért tudom hol lakott).
2015. okt. 13. 17:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Az egész történet eléggé fura. Mindenesetre a vizsgáztatót is megértem, mert egy kulcs, ha kirepül a kerékből, akkora kinetikus energiával rendelkezik, hogy életveszélyes.
2015. okt. 13. 17:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Persze, aztán be kellett volna feküdnie az autó alá, és letérdeljen minden kerék mellé, hogy az ilyeneket észrevegye??? G**iség volt ezért buktatni.
2015. okt. 13. 18:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha buktatott a vb, akkor az lett volna az igazán korrekt, hogy feljegyzést ír arról, hogy az aktató közlekedésre alkalmatlan gépjárművel állt munkába, s vizsgálják felül az alkalmasságát.
2015. okt. 13. 20:27
 6/6 anonim ***** válasza:

Kérdés:

Az oktatónak nem kellett volna a napi 1. elindulás előtti dolgokat ellenőriznie?

Ha Ő nem vette észre, akkor neked miért kellett volna észrevenned.

Ha Ő észrevette volna, akkor meg kiszedte volna(ha nem a buktára utazott volna).

2015. okt. 14. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!